Beheersverordening ‘Partiële herziening Cultuurhistorie Kern Nieuwerbrug’ vastgesteld

Logo Bodegraven-Reeuwijk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk maken op grond van artikel 3.8 en 3.38 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad bij besluit van 29 mei 2019 de beheersverordening “Partiële herziening Cultuurhistorie Kern Nieuwebrug” heeft vastgesteld.

Aanleiding

Het plan betreft het vervangen van de huidige en ontbrekende regels omtrent cultuurhistorische waardevolle panden binnen alle geldende ruimtelijke plannen van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Voor de kern Nieuwerbrug geldt de beheersverordening ‘Kern Nieuwerbrug’. In de beleidsnota cultuurhistorie zijn de cultuurhistorisch waardevolle panden binnen de gemeente Bodegraven-Reeuwijk vastgesteld, ze staan genoemd in de waardering & inventarisatie horende bij deze beleidsnota cultuurhistorie. Deze percelen en gebouwen zijn opgenomen in de vastgestelde beheersverordening ‘Partiële herziening Cultuurhistorie Kern Nieuwerbrug’. De beleidsnota cultuurhistorie met de waardering & inventarisatie zijn op 24 januari 2018 door de gemeenteraad vastgesteld. In samenhang met het bestemmingsplan ‘Parapluplan cultuurhistorie Bodegraven-Reeuwijk’ wordt met het de beheersverordening een gemeente dekkende regeling opgenomen die verwijst naar de beleidsnota cultuurhistorie.

Ter inzage

De vastgestelde beheersverordening met de hierbij behorende stukken ligt vanaf donderdag 20 juni 2019 tot en met woensdag 31 juli 2019 voor iedereen op de volgende wijzen ter inzage:

  • -

    digitaal via de landelijk website: www.ruimtelijkeplannen.nl via het ID nummer: NL.IMRO.1901.cultNieuwerbrug-BV80

  • -

    digitaal als pdf bestand op de gemeentelijke website: www.bodegraven-reeuwijk.nl/ruimtelijke-plannen (beheersverordening Partiële herziening Cultuurhistorie Kern Nieuwerbrug);

  • -

    op papier tijdens de openingsuren in het Klantcontactcentrum, Julianastraat 6 in Bodegraven (Bij Everts).

De bronbestanden van de partiële herzieningen van de beheersverordening zijn beschikbaar gesteld op: http://ruimtelijkeplannen.bodegraven-reeuwijk.nl.

Inwerkingtreding

Tegen het besluit tot vaststelling van de beheersverordening is geen bezwaar of beroep mogelijk. De beheersverordening treedt in werking daags na deze publicatie.

Naar boven