Verkeersbesluit voor het aanwijzen van een individuele gehandicaptenparkeerplaats.

Logo Baarn

Zaaknummer 75680

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE BAARN,

VASTSTELLEN BEVOEGDHEID

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 en het mandaatbesluit van het college van burgemeester en wethouders van 1 januari 2017 is de medewerker vergunningverlening ondergemandateerd dit verkeersbesluit te nemen.

OVERWEGINGEN TEN AANZIEN VAN HET BESLUIT

Bij brief van 28 mei 2019, kenmerk 75680, is door een bewoner van Dahliastraat een verzoek ingediend tot de aanleg van een individuele gehandicaptenparkeerplaats nabij Dahliastraat 2.

Vereiste van het besluit

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Motivering

Uit medisch onderzoek is gebleken dat de aanvrager dermate is gehandicapt dat gewenst is gevolg te geven aan zijn/haar verzoek.

Het is bestaand beleid van de gemeente om de gehandicaptenparkeerplaats zo dicht mogelijk bij het verblijfsadres te realiseren en de aanleg van een individuele gehandicaptenparkeerplaats op de betreffende locatie stuit niet op overwegende bezwaren. Verder is overleg gevoerd met de politie Eenheid Midden Nederland. Uit het oogpunt van het beschermen van de weggebruikers en passagiers en het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer, is het daarmee gewenst om nabij Dahliastraat 2 door middel van het bord E6 – gehandicaptenparkeerplaats- van bijlage I van het RVV-1990, voorzien van het onderbord met kenteken 33-HNP-6 het betreffende weggedeelte aan te wijzen als individuele gehandicaptenparkeerplaats,

BESLUIT

Door middel van het plaatsen van één bord E6 – gehandicaptenparkeerplaats- van bijlage I van het RVV-1990, voorzien van een onderbord met het kenteken 33-HNP-6 nabij Dahliastraat 2 de betreffende weggedeelte aan te wijzen als individuele gehandicaptenparkeerplaatsen;

  • -

    Een afschrift van dit besluit te zenden aan de politie Eenheid Midden Nederland

  • -

    Dit besluit op te nemen in de Persoonsregistratie Gehandicaptenparkeerplaatsen.

Baarn, 14 juni 2019

Burgemeester en wethouders van Baarn,

namens deze

de teammanager Burgercontact,

Voor deze de medewerker Vergunningverlening

Bezwaar

Bent u het niet eens met dit besluit? Dan kunt u in bezwaar gaan. U kunt dit digitaal doen via de website (https://www.baarn.nl) onder Bestuur en organisatie/Bezwaar en beroep. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). U kunt ook een brief sturen aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 1003, 3740 BA Baarn. Dit kan tot zes weken plus één dag na de datum van deze brief.In spoedeisende zaken kunnen belanghebbenden, zodra het bezwaarschrift is ingediend, de Voorzieningenrechter vragen om een voorlopige voorziening te treffen. U kunt uw verzoekschrift indienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Midden-Nederland, afdeling bestuursrecht, o.v.v. voorlopige voorzieningen, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht (www.rechtspraak.nl). Houdt u er rekening mee dat hieraan kosten verbonden zijn (informatie bij de griffier van de Rechtbank).U kunt uw verzoekschrift ook digitaal bij genoemde rechtbank indienen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Naar boven