Ontwerpbestemmingsplan en ontwerpomgevingsvergunning Windpark Oeverwind, gemeente Vlaardingen

Logo Vlaardingen

Burgemeester en wethouders van Vlaardingen maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend. Op 11 juni 2019 heeft het college van burgemeester en wethouders ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan “Windpark Oeverwind” en de ontwerpomgevingsvergunning en deze vrijgegeven voor de tervisielegging.

Bestemmingsplan

Het plangebied van het bestemmingsplan met plannaam “Windpark Oeverwind” is gelegen in het recreatiegebied het Oeverbos-Oost en wordt begrensd door de Maassluissedijk aan de noordzijde, in het zuiden door de Nieuwe Waterweg/Nieuwe Maas en in het oosten door de RWZI de Groote Lucht.

Het betreft hier de realisatie van twee windturbines in het Oeverbos-Oost aansluitend op de twee bestaande windturbines bij de Afvalwaterzuivering De Groote Lucht.

Het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpomgevingsvergunning en bijbehorende stukken liggen met ingang van dinsdag 18 juni 2019 gedurende een termijn van 6 weken ter inzage op de volgende locatie:

    • Bij het Stadskantoor aan het Westnieuwland 6, maandag t/m vrijdag tijdens openingsuren van 08.00 – 17.00 uur.

  • Het digitale ontwerpbestemmingsplan is raadpleegbaar en beschikbaar gesteld op www.ruimtelijkeplannen.nl. De planidentificatie is NL.IMRO.0622.0283bpWind2019-0020.

 

Op dinsdag 2 juli 2019 zal er een informatiebijeenkomst worden georganiseerd.

 

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging van dinsdag 18 juni 2019 tot en met maandag 29 juli 2019 kan een ieder schriftelijk dan wel mondeling zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpomgevingsverguning kenbaar maken.

 

Schriftelijke zienswijzen dienen te zijn gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Vlaardingen, ter attentie van het hoofd Stedelijke Ontwikkeling, postbus 1002, 3130 EB Vlaardingen. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u binnen de genoemde termijn een afspraak maken met het team Economie, Ruimte, Wonen en Milieu, via het algemene nummer (010) 248 4000.

 

Vlaardingen, 17 juni 2019

Burgemeester en wethouders van Vlaardingen

Naar boven