Vaststelling Beeldkwaliteitsplan Spuifront (incl. welstandscriteria)

Logo Hoeksche Waard

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in onderdeel 1.7 van de Welstandsnota gemeente Oud-Beijerland bekend dat de gemeenteraad op 14 mei 2019 het Beeldkwaliteitsplan Spuifront (hierna het beeldkwaliteitsplan) gewijzigd heeft vastgesteld.

Het concept-beeldkwaliteitsplan bevat naast een stedenbouwkundige uitwerking van het gebied ook de beoogde beeldkwaliteit van de architectuur en bestrating, beplanting en inrichting. Ter voldoening aan het bepaalde in artikel 1.7 van de gemeentelijke welstandsnota bevat het beeldkwaliteitsplan ook de welstandscriteria, die worden gehanteerd bij de toetsing van de bouwplannen. Ofwel, dit zijn de criteria waarop getoetst moet worden door welstand.

Ter inzage

Het beeldkwaliteitsplan ligt met ingang van 25 mei tot en met 5 juli 2019 ter inzage. U kunt de stukken bekijken via de volgende website:

www.ruimtelijkeplannen.nl

Het beeldkwaliteitsplan is vervolgens in de bijlagen bij de Toelichting opgenomen.

Wanneer u het beeldkwaliteitsplan in het gemeentehuis of een servicepunt wilt inzien, kunt  u vooraf een afspraak maken met het team Omgeving , bereikbaar via telefoonnummer 14086.

Het besluit treedt in werking na bekendmaking. Volledigheidshalve merken wij op dat het besluit tot vaststelling van het beeldkwaliteitsplan niet vatbaar is voor beroep.

Vragen?

Voor vragen over het ontwerpbestemmingsplan kunt u terecht bij de heer H. van Berkel. Hij is bereikbaar van woensdag t/m vrijdag via tel. 14086 of per e-mail: hans.vanberkel@gemeentehw.nl

 

Naar boven