Verkeersbesluit, diverse tijdelijke verkeersmaatregelen, 31 mei, 1 en 2 juni en de Stadstriathlon op 7, 8 en 9 juni, Weert

Logo Weert

2019-05

VERKEERSBESLUIT 2019-05: EK-triathlon en Stadstriathlon

Burgemeester en wethouders van Weert,

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994, zijn wij bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.

 

OVERWEGINGEN TEN AANZIEN VAN HET BESLUIT

 

Vereiste van een besluit

Op grond van het bepaalde in artikel 37 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) moet een verkeersbesluit worden genomen voor de in artikel 34 van het BABW bedoelde tijdelijke plaatsing van verkeerstekens en het uitvoeren van tijdelijke maatregelen, indien de omstandigheden die tot de tijdelijke plaatsing of de tijdelijke maatregelen leiden van langere duur zijn dan vier maanden, dan wel zich regelmatig voordoen.

Gelet op:

 

  • -

    de bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) en de Algemene wet bestuursrecht;

  • -

    artikel 26 van het BABW wordt dit besluit bekendgemaakt door publicatie in de Staatscourant en is voor een ieder in te zien op de website van de Staatscourant;

  • -

    het wijzigingsbesluit 2016 mandatenregeling, 11 februari 2017,  van het college van Burgemeester en Wethouders, waarin het afdelingshoofd Openbaar Gebied gemachtigd is tot het nemen van verkeersbesluiten.

 

Uit oogpunt van:

  • -

    het verzekeren van de veiligheid op de weg;

  • -

    het beschermen van weggebruikers en passagiers;

  • -

    het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade.

 

Is het gewenst om:

  • -

    het parcours van de EK-triathlon en Stadstriatlon tijdens het evenement (gedeeltelijk) af te sluiten;

  • -

    op het parcours daar waar nodig te voorzien van parkeerverboden ten tijde van het evenement

 

Motivering

Op 23 december 2018 is verzocht om toestemming te verlenen aan de organisatie van de EK Triathlon op 31 mei, 1 en 2 juni en de Stadstriathlon op 7, 8 en 9 juni in Weert. Aan dit verzoek heeft de gemeente medewerking verleend. Hierdoor zijn van 27 mei t/m 12 juni diverse tijdelijke verkeersmaatregelen noodzakelijk om dit evenement in goede banen te leiden. Hiervoor heeft de organisatie verkeersmaatregelenplannen laten opstellen welke getoetst zijn door de wegbeheerder.

    

Gehoord

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd met de taakbeheerder verkeer te Weert van het korps Nationale Politie.

 

Op 29 maart 2019 heeft de politie in een overleg met de gemeente een advies uitgebracht op de verkeersplannen voor het EK triathlon en Stadstriathlon.

 

Besluiten

Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten burgemeester en wethouders om:

  • 1.

    het parcours af te sluiten door het plaatsen van verkeersborden C01, van bijlage 1 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990;

  • 2.

    Het parcours te gedeeltelijk te voorzien van parkeerverboden en stopverboden door het plaatsen van verkeersborden E01 en E02.

  • 3.

    Overige verkeersbesluit-plichtige verkeersborden ter ondersteuning van het evenement

 

Een en ander zoals op de bij dit besluit behorende en zodanig gewaarmerkte tekeningen is aangegeven;

 

Weert, 21 mei 2019  

   

Namens burgemeester en wethouders,

           

Peter Claassen

Hoofd afdeling Openbaar Gebied a.i.

 

Bijlage

  • -

    Tijdelijke verkeersmaatregelenplannen EK triathlon en Stadstriathlon met tekeningnummers

    • o

      ENI 19.0252.1

    • o

      ENI 19.0252.2

    • o

      ENI 19.0252.3

    • o

      ENI 19.0252.4

    • o

      ENI 19.0252.5

    • o

      ENI 19.0252.6

    • o

      ENI 19.0252.7 

 

Mededelingen

Het verkeersbesluit met de daarbij behorende bescheiden ligt vanaf 24 mei 2019 tot en met 6 juli 2019 ter inzage. Het verkeersbesluit is te raadplegen via de digitale Staatscourant en Gemeenteblad.

 

Bezwaar en voorlopige voorziening

Tegen het besluit staat bezwaar open. Heeft u opmerkingen, vragen of wilt u meer weten over dit besluit dan kunt u contact opnemen met de heer Boeren via 0495 – 57 50 00 of r.boeren@weert.nl. Vindt u dat het besluit onjuist is, dien dan binnen zes weken een bezwaarschrift in en stuur dit naar burgemeester en wethouders van Weert, postbus 950, 6000 AZ Weert. Weet u niet zeker of u deze bezwaarschriftenprocedure wilt volgen of wilt u met ons overleggen over de oplossing voor uw probleem? Neem dan contact met ons op. Let op: overleg zo nodig hoe u de bezwaartermijn van zes weken veilig kunt stellen.

 

Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en tenminste het volgende te bevatten:

  • -

    de naam en het adres van de indiener(s);

  • -

    de dagtekening;

  • -

    een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht, en de gronden van het bezwaar (motivering).

Indien een bezwaarschrift is ingediend is het mogelijk om daarnaast een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening in te dienen. Een dergelijk verzoek dient te worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Limburg, Postbus 950, 6040 AZ Roermond.

Het verzoek dient te zijn ondertekend en tenminste het volgende te bevatten:

  • -

    de dagtekening van het bezwaar;

  • -

    vermelding van de datum van het besluit waartegen het bezwaarschrift zich richt;

  • -

    een opgave van de redenen waarom men zich met het besluit niet kan verenigen.

Bij het verzoek dient voorts een afschrift van het bezwaarschrift te worden overgelegd. Zo mogelijk wordt tevens een afschrift van het besluit waarop het geschil betrekking heeft overgelegd.

Naar aanleiding van het verzoek kan de bevoegde voorzieningenrechter een voorlopige voorziening treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening wordt een bedrag aan griffierecht geheven. De griffier van de betrokken Rechtbank wijst de verzoeker na de indiening van diens verzoek op de verschuldigdheid van het griffierecht en bericht de verzoeker binnen welke termijn en op welke wijze het verschuldigd griffierecht moet worden voldaan.

Ingevolge het bepaalde in artikel 7:15 van de Algemene wet bestuursrecht kunt u voordat het bestuursorgaan op uw bezwaar heeft beslist verzoeken om vergoeding van de in verband met het bezwaar gemaakte kosten.

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Naar boven