Vastgesteld bestemmingsplan ‘Blauwesteenweg 5a Westmaas en Arent van Lierstraat 33 Puttershoek’ ter inzage.

Logo Hoeksche Waard

De gemeenteraad van Hoeksche Waard heeft op 14 mei 2019 het bestemmingsplan ‘Blauwesteenweg 5a Westmaas en Arent van Lierstraat 33 Puttershoek’ gewijzigd vastgesteld (NL.IMRO.1963.BP.BlstwAvLier-VG01).

Inhoud en doel van het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan maakt de bedrijfsverplaatsing van aardappelgroothandel Mol van de Arent van Lierstraat in Puttershoek naar de Blauwesteenweg in Westmaas in planologische zin mogelijk. De agrarische bedrijfsbestemming van het perceel Blauwesteenweg 5a wijzigt in de bestemming ‘Bedrijf’ met nadere aanduiding ‘specifieke vorm van bedrijf - agrarisch aanverwant bedrijf’. Het bouwvlak op het perceel is vergroot en veranderd van vorm. Het perceel wordt landschappelijk ingepast. De bestemming van het perceel Arent van Lierstraat 33 wijzigt van ‘Bedrijf’ naar ‘Wonen’.

Wijzigingen

Bij zijn besluit tot vaststelling heeft de gemeenteraad navolgende wijzigingen in het bestemmingsplan aangebracht:

Regels:

- Artikel 3.2.2 'Voorwaardelijke verplichting': aan dit artikel wordt toegevoegd dat een gebruik van opstellen als kwetsbaar object binnen deze gebiedsaanduiding ‘Veiligheidszone – leidingstrook’ in ieder geval verboden is;

- Artikel 14.3.3 ‘Afwijken van gebruiksregels’: aan dit artikel wordt een instemmingsvereiste van de leidingbeheerders toegevoegd.

Verbeelding:

- Het bouwvlak op het perceel Blauwesteenweg 5a in Westmaas wordt verkleind en komt buiten de PR10-6 contour van de ZR-leiding te liggen.

 

Ter inzage

Het vaststellingsbesluit, het bestemmingsplan en alle bijlagen liggen met ingang van 25 mei tot en met 5 juli 2019 ter inzage. U kunt de stukken bekijken via de volgende website:www.ruimtelijkeplannen.nl onder NL.IMRO.1963.BP.BlstwAvLier-VG01

 

Wanneer u het bestemmingsplan in het gemeentehuis of een servicepunt wilt inzien, kunt u een afspraak maken met het team Omgeving, bereikbaar via telefoonnummer 14086.

 

Beroep indienen

Tegen het besluit van de gemeenteraad om het bestemmingsplan vast te stellen staat rechtstreeks beroep open bij de Raad van State.

Een beroepschrift kan met ingang van 25 mei tot en met 5 juli 2019 worden ingediend door:

  • 1.

    een belanghebbende die op tijd een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan heeft ingediend;

  • 2.

    een belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze tegen het ontwerpbesluit in te dienen;

  • 3.

    een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan zijn aangebracht.

 

In het beroepschrift moeten in ieder geval de volgende gegevens vermeld worden:

  • 1.

    de naam en adres van de indiener;

  • 2.

    de datum waarop u de brief verzendt (de dagtekening);

  • 3.

    een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • 4.

    een kopie van het besluit;

  • 5.

    de reden waarom u in beroep gaat;

  • 6.

    een ondertekening met naam en handtekenening.

 

Het beroepschrift kan worden gestuurd aan:

Raad van State

Afdeling Bestuursrechtspraak

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

 

Mogelijkheid tot uitstellen van het in werking treden van het bestemmingsplan via een voorlopige voorziening

Het bestemmingsplan treedt in werking een dag nadat de beroepstermijn is verstreken.

Om te voorkomen dat het bestemmingsplan in werking treedt, kan een belanghebbende een voorlopige voorziening vragen bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Wanneer een belanghebbende gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indient bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, wordt de werking van het bestemmingsplan opgeschort totdat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

 

Vragen?

Voor vragen over het bestemmingsplan kunt u terecht bij de heer H. van Ginkel. Hij is bereikbaar via 088-6471476 of per e-mail: harry.vanginkel@gemeentehw.nl  

Naar boven