Vastgesteld wijzigingsplan ‘Rijsenhout en omgeving 2e wijziging’, verleende omgevingsvergunning Bennebroekerweg 181 en vastgestelde hogere grenswaarden

Logo Haarlemmermeer

Vastgesteld wijzigingsplan ‘Rijsenhout en omgeving 2e wijziging’, verleende omgevingsvergunning Bennebroekerweg 181 en vastgestelde hogere grenswaarden

Burgemeester en wethouders van Haarlemmermeer maken bekend dat zij op 14 mei 2019 de volgende besluiten hebben genomen:

  • 1.

    het vaststellen van het wijzigingsplan “Rijsenhout en omgeving 2e wijziging” met planidentificatie

  • 2.

    het verlenen van de omgevingsvergunning Bennebroekerweg 181, zaaknummer 2731040 olonummer 3746499 en

  • 3.

    het vaststellen van hogere grenswaarden

 

Er is sprake van gecoördineerde voorbereiding en bekendmaking van de hiervoor genoemde besluiten zoals bedoeld in paragraaf 3.6.1 van de Wet ruimtelijke ordening.

 

Tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarden, het ontwerpwijzigingsplan en het ontwerpbesluit omgevingsvergunning zijn geen zienswijzen ingediend.

 

Het wijzigingsplan 

Het plangebied betreft het perceel Bennebroekerweg 181 te Rijsenhout. Voor deze locatie bevat het bestemmingsplan “Rijsenhout en omgeving” een wijzigingsbevoegdheid om de bouw van maximaal twee grondgebonden woningen toe te staan in de vorm van een dubbel woonhuis.

 

Met het voorliggende wijzigingsplan wordt van deze mogelijkheid gebruik gemaakt.

 

 De omgevingsvergunning

Op 19 juni 2018 is een aanvraag omgevingsvergunning ingediend voor de bouw van een dubbel woonhuis op het perceel Bennebroekerweg 181 te Rijsenhout.

 

Hogere grenswaarden

In het kader van het wijzigingsplan dient een hogere waarde wegverkeerslawaai te worden vastgesteld voor het realiseren van het dubbele woonhuis aan de Bennebroekerweg te Rijsenhout. Dit is vanwege het feit dat de geluidbelasting ten gevolge van het wegverkeer op de Bennebroekerweg en de rijksweg A4 op de gevels van de nieuw te bouwen woningen hoger is dan de wettelijke voorkeursgrenswaarde van 48 dB.

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Haarlemmermeer hebben besloten om voor de met het wijzigingsplan mogelijk gemaakte bouwmogelijkheid op grond van artikel 110a van de Wet geluidhinder hogere grenswaarden vast te stellen.

 

 Inzien

De hiervoor benoemde besluiten met bijbehorende stukken liggen ter inzage in het raadhuis in Hoofddorp, Raadhuisplein 1. Op afspraak zijn de stukken dagelijks in te zien van 9.00 tot 17.00 uur. Een afspraak hiervoor maakt u via 0900–1852.

Het wijzigingsplan en het besluit omgevingsvergunning kunt u ook raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het wijzigingsplan is daarnaast raadpleegbaar op de website van de gemeente www.haarlemmermeer.nl/ro.

 

De terinzageligging begint op 22 mei 2019 en duurt zes weken.

 

Beroep

Binnen de zes weken waarin de stukken ter visie liggen, kunnen belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze in te dienen tegen de hiervoor genoemde besluiten beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Op grond van 8.3 lid 1 Wro worden de genomen besluiten aangemerkt als 1 besluit voor het instellen van beroep. Voor het in behandeling nemen van het beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

 

Inwerkingtreding

Bovengenoemde besluiten treden in werking daags na afloop van de genoemde termijn van terinzageligging. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degenen die beroep hebben ingesteld, kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Indien het verzoek om voorlopige voorziening tijdens de beroepstermijn is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist. Voor het in behandeling nemen van het verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

 

Naar boven