Horst, Vastgesteld bestemmingsplan '2e herziening bestemmingsplan De Afhang'

Logo Horst aan de Maas

Vastgesteld bestemmingsplan ‘2e herziening bestemmingsplan De Afhang’ (NL.IMRO.1507.HOHERZ2AFHANG-BPV1) en vastgesteld exploitatieplan ‘7e herziening op structurele onderdelen van het exploitatieplan ‘De Afhang’ (NL.IMRO.1507.HODEAFHANGEP7-EPV1)

Burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 bekend dat het bestemmingsplan ‘2e herziening bestemmingsplan De Afhang’ (NL.IMRO.1507.HOHERZ2AFHANG-BPV1) envastgesteld exploitatieplan ‘7e herziening op structurele onderdelen van het exploitatieplan ‘De Afhang’ (NL.IMRO.1507.HODEAFHANGEP7-EPV1) ter inzage liggen, zoals deze door de gemeenteraad op 16 april 2019 gewijzigd zijn vastgesteld.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op enkele deelgebieden binnen bestemmingsplan “De Afhang”. Om beter in te kunnen spelen op de woningbehoefte is de verkaveling van het plangebied op enkele onderdelen aangepast. Om de aangepaste verkaveling te realiseren is het bestemmingsplan op enkele onderdelen aangepast.

De gewijzigde vaststelling ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan heeft met name betrekking op de bouwregels binnen de bestemming Woongebied. waardoor een flexibeler invulling van het perceel mogelijk is. De aanpassing maakt het bijvoorbeeld mogelijk dat woningen onder voorwaarden op de perceelsgrens gebouwd mogen worden.

Simultaan hieraan is ook het exploitatieplan van De Afhang herzien omdat de oppervlakte en functiegebruik van het huidig vigerende bestemmingsplan De Afhang worden gewijzigd.

Ter inzage

De stukken die betrekking hebben op deze publicatie liggen ter inzage met ingang van de dag na de publicatiedatum gedurende 6 weken in de informatiehoek van het gemeentehuis, Wilhelminaplein 6 in Horst. Openingstijden informatiehoek: ma. van 8.00 tot 20.00 uur en di. t/m vr. van 8.00 tot 17.00 uur. Wanneer u de stukken op een ander tijdstip wilt inzien, kunt u contact opnemen met de gemeente, tel. (077)477 97 77.

Wanneer u een toelichting wenst bij de ter inzage liggende stukken, houdt dan rekening met de kantoortijden.

De stukken kunnen ook geraadpleegd worden via www.ruimtelijkeplannen.nl

Beroep

Binnen 6 weken vanaf de dag nadat het besluit ter inzage is gelegd, kan daartegen beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage (tel.: (070)426 44 26, internet: www.raadvanstate.nl).

Deze mogelijkheid staat open voor belanghebbenden:

 

  • 1.

    die zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit;

  • 2.

    die het niet eens zijn met wijzigingen die ten opzichte van het ontwerpbesluit zijn aangebracht;

  • 3.

    die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet tot het indienen van zienswijzen in staat zijn geweest.

 

Voorlopige voorziening artikel 8.4 Wet ruimtelijke ordening

Het indienen van een beroepschrift betekent niet dat het vastgestelde bestemmingsplan niet in werking kan treden. Om de werking van het besluit op te schorten moet een voorlopige voorziening aangevraagd worden. Een verzoek hiertoe kan (in geval van onverwijlde spoed en alleen in combinatie met een beroepsschrift) worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage.

 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u ook terecht bij afdeling Ruimte, team Omgeving, tel. (077) 477 97 77.

 

Email geen rechtsgeldige correspondentie

Houdt u er rekening mee dat officiële reacties op procedures ondertekend moeten worden en daarom niet per email ingediend kunnen worden.

 

Horst, 16 april 2019

Burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas, 

R.F.I. Palmen, burgemeester J. van der Noordt, secretaris

Naar boven