Plaatsen oplaadpaal en inrichten oplaadlocatie in de Donckselaan ter hoogte van de aansluiting met de Doncksestraat.

Logo Ridderkerk

Zaaknummer 61989

 

Burgemeester en wethouders van Ridderkerk.

 

 

Gelet op:

de voor het nemen van een verkeersbesluit relevante wetgeving in de Wegenverkeerswet 1994, het RVV’90, het BABW en de Algemene Wet Bestuursrecht.

 

Overwegende dat:

er behoefte is aan een oplaadlocatie voor elektrische voertuigen in de Donckselaan;

de Donckselaan in de bebouwde kom van Ridderkerk ligt;

de gemeente Ridderkerk het gebruik van elektrische voertuigen wil stimuleren;

de gemeente Ridderkerk een overeenkomst heeft met Allego b.v.;

het mogelijk is om nabij het woonadres van de aanvrager een parkeervak in te richten als oplaadlocatie het vooralsnog voldoende is om bij de, door Allego te plaatsen, oplaadpaal één parkeervak in te richten als oplaadlocatie;

op grond van artikel 24 BABW overleg heeft plaats met de korpschef van het landelijk politiekorps, in deze vertegenwoordigd door zijn gemachtigde de heer P. Sepers en dat deze instemt met de maatregel.

 

 

Besluit:

Het plaatsen van een oplaadpaal voor elektrische voertuigen en het in gebruik geven van een parkeervak op de Donckselaan, ter hoogte van de aansluiting met de Doncksestraat, uitsluitend voor het opladen van elektrische voertuigen door het plaatsen van het verkeersbord E04 met onderbord “opladen elektrische voertuigen” en het aanbrengen van een wit kruis op het parkeervak.

 

Aldus besloten te Ridderkerk 19 april 2019,

Het college van burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dit college,

de wethouder Verkeer en Vervoer

drs. P.W.J. Meij

 

Inzage

Dit besluit ligt vanaf 24 april 2019 gedurende zes weken ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis aan het Koningsplein 1 te Ridderkerk.

 

Bezwaar

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na 24 april 2019 tegen dit besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 271, 2980 AG Ridderkerk.

Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en bevat tenminste het volgende:

Naam en adres van de indiener;

De dagtekening;

Vermelding van de datum en het kenmerk van het besluit waartegen het bezwaarschrift zich richt;

Een opgave van de redenen waarom men zich met de beschikking niet kan verenigen.

 

Als u op de uitspraak in bezwaar niet kunt wachten en snel een voorlopige maatregel nodig is, kunt u de rechter daar om verzoeken. Dat verzoek kunt u indienen bij de voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank Rotterdam, postbus 50951, 3007 BM te Rotterdam. Dit kan alleen als u het bezwaarschrift al bij het college van burgemeester en wethouders heeft ingediend. Met uw verzoek aan de rechtbank moet u een kopie van het bezwaarschrift meesturen. Als u van deze mogelijkheid gebruik maakt, wordt u griffierecht berekend.

Naar boven