Ontwerpbesluit bouwen woning Bentwoudlaan Benthuizen

Logo Alphen aan den Rijn

 

Ontwerpbesluit bouwen woning Bentwoudlaan Benthuizen

Burgemeester en wethouders van Gemeente Alphen aan den Rijn maken bekend dat zij voornemens zijn om met toepassing van artikel 2.12, eerste lid, sub a, onder 3⁰, juncto artikel 3.10, eerste lid, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht af te wijken van de regels van het bestemmingsplan “Benthuizen” voor het bouwen van woning op de locatie Bentwoudlaan te Benthuizen.

In het kader van het vooroverleg zijn geen reacties ingediend.

Waarom is een afwijkingsprocedure nodig?

Volgens het bestemmingsplan heeft het betreffende perceel de bestemming “Groen” .

De woning is niet ten behoeve van de bestemming “Groen”. Hierdoor is het plan in strijd met het bestemmingsplan.

Met het doorlopen van de uitgebreide afwijkingsprocedure worden de gewenste ontwikkelingen juridisch-planologisch mogelijk gemaakt en kan de omgevingsvergunning verleend worden.

Ter inzage

Het ontwerpbesluit met bijbehorende stukken ligt vanaf 25 april 2019 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage bij de informatiebalie in het Gemeentehuis. Het ontwerpbesluit is tevens in te zien via www.overheid.nl

Zienswijze

Gedurende voornoemde termijn kan door een ieder schriftelijk een gemotiveerde zienswijze worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 13, 2400 AA Alphen aan den Rijn o.v.v zaaknummer 242304. Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze of voor nadere informatie kunt u contact opnemen met M. le Febre van team Vergunningen op telefoonnummer 14 0172. Alleen degenen die tijdig zienswijzen indienen, kunnen later beroep instellen tegen een uiteindelijk besluit.

Alphen aan den Rijn, 24 april 2019.

College van Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn.

Naar boven