Mededeling inzake de vaststelling van het besluit tot goedkeuring van het voorstel van TenneT voor wijziging van de regionale specifieke eisen voor de Core capaciteitsberekeningsregio voor de geharmoniseerde toewijzingsregels voor langetermijntransmissierechten, Autoriteit Consument en Markt

Zaaknummer ACM/18/032849

  • 1. Op 30 april 2018 heeft TenneT TSO B.V. de Autoriteit Consument en Markt (hierna: ACM) verzocht om goedkeuring van het voorstel voor wijziging van de regionale specifieke eisen voor de Core capaciteitsberekeningsregio voor de geharmoniseerde toewijzingsregels voor langetermijntransmissierechten. Op 4 januari 2019 heeft de ACM een gewijzigde versie van het verzoek ontvangen.

  • 2. Op grond van artikel 4, vijfde lid, en artikel 4, zevende lid, onder e, van de FCA Verordening en artikel 2, tweede lid, van het Besluit van 19 december 2018, houdende regels ter uitvoering van Europese verordeningen betreffende de interne energiemarkt beslist de ACM over de goedkeuring.

  • 3. Het voorstel en de daarop betrekking hebbende stukken hebben ter inzage gelegen. Belanghebbenden hebben de mogelijkheid gehad om hun zienswijzen naar voren te brengen. De ACM heeft hierop geen schriftelijke zienswijze ontvangen.

  • 4. De ACM heeft het voorstel goedgekeurd op 27 maart 2019. Het besluit treedt in werking op de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin deze is medegedeeld. Het besluit is te raadplegen op de internetpagina van de ACM (www.acm.nl) nadat de vertrouwelijkheidsprocedure is afgerond. Tegen dit besluit kan degene, wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken, binnen zes weken na bekendmaking bezwaar instellen bij:

    Autoriteit Consument en Markt

    Postbus 16326

    2500 BH Den Haag

Naar boven