Bekendmaking rijksinpassingsplan Afsluitdijk – aanvulling 2019

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat en de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties hebben het rijksinpassingsplan Afsluitdijk – aanvulling 2019 vastgesteld op 12 maart 2019. Van dinsdag 26 maart tot en met maandag 6 mei 2019 kunt u in beroep gaan tegen het rijksinpassingsplan Afsluitdijk – aanvulling 2019.

In 2016 is het Rijksinpassingsplan Afsluitdijk vastgesteld. Bij de uitwerking van de maatregelen voor waterveiligheid blijkt het gebied met de bestemming Water – Waterkering op enkele punten iets te klein om tot een uitvoerbaar ontwerp te komen. Daarom voegt de ‘aanvulling 2019’ diverse kleine gebieden met deze bestemming toe aan het vastgestelde plan. De toevoegingen liggen langs de noordzijde van het dijklichaam ter hoogte van Kornwerderzand (een deel van dijkvak 17), bij Het Monument (dijkvak 7), in de overgang tussen acht verschillende dijkvakken en tot slot ten westen van de brug in de aansluiting op de dijk­versterking Den Oever (Havendijk C).

In beroep gaan

Belanghebbenden die hun zienswijze over het ontwerp-rijksinpassingsplan naar voren hebben gebracht, of belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij daarover geen zienswijze naar voren hebben gebracht, kunnen beroep instellen tegen het rijksinpassingsplan bij:

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

of via het Digitaal Loket: https://digitaalloket.raadvanstate.nl/.

Actuele informatie over in beroep gaan, vindt u op: www.raadvanstate.nl/onze-werkwijze/bestuursrechtspraak/ruimtelijke-ordeningskamer.html.

Crisis- en herstelwet

Op het rijksinpassingsplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat:

  • a. de beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen;

  • b. het beroep niet-ontvankelijk wordt verklaard, indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend, en

  • c. deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Stukken bekijken

Alle documenten staan op: www.platformparticipatie.nl/afsluit­dijk en www.ruimtelijkeplannen.nl (planidentificatienummer NL.IMRO.0000.IMip19AfsluitdijkA-3000).

Op papier kunt u de stukken van dinsdag 26 maart tot en met maandag 6 mei 2019 tijdens reguliere openingstijden bekijken op de volgende locaties:

  • Rijkswaterstaat Midden-Nederland

    Zuiderwagenplein 2, 8224 AD Lelystad

  • Provinciehuis Noord-Holland

    Kleine Houtweg 18, 2012 CH Haarlem

  • Provinciehuis Fryslân,

    Tweebaksmarkt 52, 8911 KZ Leeuwarden

Naar boven