Verkeersbesluit: Vrachtwagenverbod van Goghstraat en Hanenhoek

Logo Bronckhorst

Burgemeester en wethouders Bronckhorst

Overwegende dat:

- de Vincent van Goghstraat en de Hanenhoek door vrachtverkeer word gebruik als doorgaande route;

- beide straten zijn erftoegangswegen;

- vrachtverkeer rijdt regelmatig schade aan trottoirs;

- de wegen of weggedeelten waarvoor de verkeersmaatregelen gelden in beheer en onderhoud bij de gemeente Bronckhorst zijn;

- hiermee het belang wordt gediend zoals bedoeld in artikel 2.1 lid a en c van de Wegenverkeerswet 1994 (het verzekeren van de veiligheid op de weg, het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan);

Gelet op:

- de Wegenverkeerswet 1994, het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer en het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990;

- het besluit van het college van burgermeester en wethouders van 05 maart 2019 het ontwerp verkeersbesluit vast te stellen en voor inspraak ter inzage te leggen;

-Het overeenkomstig artikel 24 van het BABW gevoerde overleg met de door de korpschef gemandateerde verkeersadviseur van de politie, eenheid Oost-Nederland. De politie heeft positief geadviseerd op de verkeersmaatregel.

Besluiten:

- Een vrachtwagenverbod in te stellen op de Vincent van Goghstraat in Zelhem vanaf de kruising met de Polweg tot aan de kruising met de Jan Steenstraat.

- Een vrachtwagenverbod in te stellen op de Hanenhoek in Zelhem vanaf de kruising met Ruurloseweg tot aan de kruising met de Ardinckhoek door het plaatsen van het bord C7. Een en ander in overeenstemming met de bij dit besluit behorende tekening.

Hengelo, 05 maart 2019 

Burgemeester en wethouders van Bronckhorst,

 

de secretaris, de burgemeester

Bezwaar

Als u het niet eens bent met dit besluit, dan kunt u binnen zes weken na de dag van bekendmaking van dit besluit een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders. Het adres is Postbus 200, 7255 ZJ Hengelo (Gld). Een derdebelanghebbende kan eveneens binnen zes weken na de dag van bekendmaking van dit besluit een bezwaarschrift indienen.

In het bezwaarschrift vermeldt u: uw naam en adres, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt, de reden waarom u bezwaar maakt. Vergeet niet uw handtekening onder het bezwaarschrift te zetten.

 

Voorlopige voorziening

 

U moet er rekening mee houden dat het besluit blijft gelden gedurende de behandeling van uw bezwaarschrift. Het besluit geldt namelijk vanaf het moment dat wij het aan de aanvrager bekend maken. U kunt de voorzieningenrechter vragen om de werking van het besluit uit te stellen of een andere voorlopige voorziening te treffen totdat er een beslissing op uw bezwaar is. U kunt dan een brief schrijven naar de voorzieningenrechter van de Rechtbank Zutphen, Sector bestuursrecht, Postbus 205, 7200 AE Zutphen. Voor een verzoek om een voorlopige voorziening bent u griffierecht verschuldigd.

Meer informatie staat in de folder ‘Bezwaar maken tegen besluiten van de gemeente Bronckhorst’ die u kunt afhalen bij het gemeentehuis- en kantoor of downloaden via www.bronckhorst.nl.

 

Naar boven