Wijzigingsplan “Twaalfmorgen 37 te Reeuwijk” vastgesteld

Logo Bodegraven-Reeuwijk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk maken op grond van artikel 3.9a, juncto artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat zij bij besluit van 5 maart 2019 het wijzigingsplan “Twaalfmorgen 37” hebben vastgesteld.

Plangebied

Het plan voorziet in de bouw van een compensatiewoning op grond van de ruimte voor ruimteregeling in het geldende bestemmingsplan Plassengebied op het perceel Twaalfmorgen 37.

Ter inzage

Het vastgestelde wijzigingsplan met de hierbij behorende stukken ligt vanaf donderdag 21 maart 2019 tot en met donderdag 2 mei 2019 voor iedereen op de volgende wijzen ter inzage:

  • -

    digitaal via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl via het ID nummer NL.IMRO.1901.Twaalfmorgen37-WP80;

  • -

    digitaal als pdf-bestand op de gemeentelijke website: www.bodegraven-reeuwijk.nl/ruimtelijke plannen (Wijzigingsplan Twaalfmorgen 37 te Reeuwijk);

  • -

    op papier tijdens de openingsuren in het Klantcontactcentrum, Julianastraat 6 in Bodegraven (Bij Everts).

De bronbestanden van het wijzigingsplan zijn beschikbaar gesteld op: http://ruimtelijkeplannen.bodegraven-reeuwijk.nl.

Beroep

Tegen het vastgestelde wijzigingsplan is beroep mogelijk gedurende zes weken na aanvang van de beroepstermijn. De beroepstermijn vangt aan op de dag na die waarop het wijzigingsplan ter inzage is gelegd, ofwel op vrijdag 22 maart 2019. 

Het beroep moet worden ingesteld bij de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door: 

  • -

    belanghebbenden die tijdig zienswijzen naar voren hebben gebracht over het ontwerp wijzigingsplan;

  • -

    belanghebbenden die aan kunnen tonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest overeenkomstig artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening een zienswijze over het ontwerp wijzigingsplan bij burgemeester en wethouders naar voren te brengen;

  • -

    iedere belanghebbende, voor zover het beroep is gericht op de door burgemeester en wethouders in het wijzigingsplan aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerp wijzigingsplan.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, ofwel op 3 mei 2019. Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Daartoe moet binnen de beroepstermijn, door een belanghebbende die een beroepschrift heeft ingediend, een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Wanneer binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het wijzigingsplan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven