Ooijenseweg 22, Broekhuizenvorst, Vastgesteld wijzigingsplan ex artikel 3.6 Wet ruimtelijke ordening (21-03-2019)

Logo Horst aan de Maas

Burgemeester en wethouders van de gemeente Horst aan de Maas maken bekend dat zij op 11 maart 2019 een wijzigingsplan ex artikel 3.6 Wet ruimtelijke ordening hebben met gebruikmaking van artikel 3, lid 3.8.5 van het bestemmingsplan “Buitengebied Horst aan de Maas”. Het doel van het wijzigingsplan is het bouwvlak met de bestemming “agrarisch met waarden” te wijzigen naar “Wonen” en te wijzigen naar “agrarisch met waarden” zonder bouwvlak op het adres Ooijenseweg 22, Broekhuizenvorst, kadastraal bekend als gemeente Broekhuizen, sectie D nummers 518 (gedeeltelijk) en 955 (gedeeltelijk). De aanduiding t.b.v. 'teeltondersteunende voorzieningen' op het perceel welke grenst aan het agrarisch bouwvlak, zal komen te vervallen.

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht ligt het wijzigingsplan met de bijbehorende stukken met ingang van 22 maart t/m 2 mei 2019, tijdens kantooruren, gedurende een periode van zes weken ter inzage in het gemeentehuis van de gemeente Horst aan de Maas, Wilhelminaplein 6 te Horst.

Gedurende deze termijn van zes weken kunnen belanghebbenden tegen het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Géén beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten geen zienswijzen tegen het ontwerpbesluit tot wijziging van het bestemmingsplan naar voren te hebben gebracht.

Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien gedurende de beroepstermijn met betrekking tot het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Overeenkomstig het bepaalde in artikel 1.2.1 Besluit ruimtelijke ordening kan het besluit tot wijziging van het bestemmingsplan ook worden geraadpleegd op de gemeentelijke website www.horstaandemaas.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl .

Horst, 21 maart 2019

Burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas,

C.C. Leppink-Schuitema, burgemeester

drs. J. van der Noordt MMO, secretaris

 

Naar boven