Lottum, Zandterweg 36 (21-03-2019)

Logo Horst aan de Maas

Burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) bekend, dat het bestemmingsplan “Zandterweg 36, Lottum” wordt voorbereid.

Het plangebied

Het plangebied van het bestemmingsplan “Zandterweg 36, Lottum” betreft het voorste gedeelte van het perceel, kadastraal bekend gemeente Grubbenvorst, sectie H, perceelnummer 757, plaatselijk bekend als Zandterweg 36 te Lottum.

Aanleiding en doel van het toekomstig bestemmingsplan

Directe aanleiding voor het nieuwe bestemmingsplan is de wens van initiatiefnemer om de bedrijfswoning met een gedeelte van de bijbehorende grond te kunnen verkopen als burgerwoning. Doel van het bestemmingsplan is derhalve om een gedeelte van het perceel, dat nu de bestemming “Bedrijf” heeft, te wijzigen in de bestemming “Wonen”. De rest van het perceel behoudt de bestemming “Bedrijf”, waarbij er meer bebouwing wordt toegestaan dan er nu op dit gedeelte van het perceel staat. Hiertegenover staat een compensatieplicht van initiatiefnemer.

Kennisgeving

Het betreft hier uitsluitend een kennisgeving. Stukken met betrekking tot dit voornemen liggen niet ter inzage. Dat zal op een later moment gebeuren. Voorafgaand daaraan zal een nieuwe publicatie plaatsvinden. Deze kennisgeving wordt tevens op de gemeentelijke website bekend gemaakt. (www.horstaandemaas.nl).

Bezwaren of zienswijzen

Over dit voornemen is geen vorm van inspraak mogelijk.

Vervolgprocedure

Zodra een ontwerpbestemmingsplan gereed is, zal deze voor een periode van zes weken ter inzage worden gelegd. In die periode kunnen ook zienswijzen worden ingediend over het plan. Te zijner tijd zal een nieuwe publicatie plaatsvinden (Staatscourant, Hallo, gemeentelijke website). Vanaf dat moment zal het plan ook beschikbaar zijn op de landelijke websites www.officielebekendmakingen.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl. Naar verwachting zal dit eind maart 2019 plaatsvinden.

Informatie

Deze informatie is ook terug te vinden op www.horstaandemaas.nl (zie bekendmakingen). Voor meer informatie kunt u ook terecht bij de afdeling Ruimte / team Omgeving, tel. (077)477 9777.

Horst, 21 maart 2019

Burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas,

C.C. Leppink-Schuitema, burgemeester.

drs. J. van der Noordt MMO, secretaris.

 

Naar boven