Voorlopige aanwijzing van percelen gelegen ten westen van de Oude Papelaan binnen het plangebied Bloemendalerpolder te Weesp ingevolge artikel 6 van de Wet voorkeursrecht gemeenten

Logo Weesp

Burgemeester en wethouders van de gemeente Weesp maken op grond van artikel 7, lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat zij op 19 maart 2019 (ingevolge het bepaalde in artikel 6 van de Wvg) hebben besloten om de percelen gelegen ten westen van de Oude Papelaan in het plangebied Bloemendalerpolder te Weesp voorlopig aan te wijzen als gronden waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 van de Wvg van toepassing zijn.

Het besluit van burgemeester en wethouders treedt in werking één dag na publicatie in de Staatscourant; te weten op 21 maart 2019 en geldt voor 3 maanden.

De dag na publicatie in de Staatscourant wordt het besluit van burgemeester en wethouders in het gemeentelijke beperkingenregister geregistreerd. Dit is bepaalt in de Wet kenbaarheid publiekrechtelijke beperkingen onroerende zaken (Wkpb).

De percelen zijn eerder betrokken geweest bij een, inmiddels van rechtswege vervallen, aanwijzing door de Provincie Noord-Holland.

Ligging, huidig gebruik en toegedachte bestemming

De bij de aanwijzing betrokken percelen zijn gelegen ten westen van de Oude Papelaan te Weesp. Aan de percelen zijn in het, op 11 juli 2016 door de raad van de gemeente Weesp vastgestelde, bestemmingsplan “Bloemendalerpolder voormalig grondgebied Muiden” de (enkel)bestemmingen “Verkeer-2”, “Recreatie”, “Agrarisch met waarden” met de aanduiding “wetgevingzone-wijzigingsgebied-1”, “Woongebied” en de (dubbel) bestemmingen “Leiding-Hoogspanningsverbinding”, “Leiding-Gas” en “Waarde-Archeologie-7” toegekend. Deze bestemmingen wijken af van het huidig gebruik als landbouwgronden/weiland.

Ter inzage legging

Het besluit van burgemeester en wethouders d.d. 19 maart 2019 ligt samen met het daarbij behorende kadastrale overzicht (bestaande uit een kaart en lijst van de onroerende zaken waarop de aanwijzing betrekking heeft vermeldende de kadastrale aanduiding, de grootte en de namen van de eigenaren en van de rechthebbenden op de beperkte rechten volgens de kadastrale registratie d.d. 18 maart 2019) met ingang van 21 maart 2019 gedurende zes weken voor een ieder kosteloos ter inzage bij het gemeentelijke informatiecentrum in het Stadskantoor, Nieuwstraat 70a te 1381 BD Weesp. Het informatiecentrum is geopend op dinsdagmorgen van 8.30-12.00 uur en op afspraak.

Gevolgen

Het besluit van burgemeester en wethouders heeft onder andere tot gevolg dat de aanbiedingsplicht als bedoeld in artikel 10 van de Wvg van toepassing is verklaard. De aanbiedingsplicht houdt in dat de eigenaren en/of zakelijk gerechtigden van de in het besluit aangewezen gronden, wanneer zij hun eigendom of hun recht willen verkopen en leveren, dit eerst aan de gemeente Weesp te koop moeten aanbieden alvorens verkoop aan anderen mogelijk is. De eigenaren en de zakelijk gerechtigden ontvangen één dezer dagen afzonderlijk bij aangetekende brief bericht over de inhoud van het besluit en de gevolgen hiervan.

Bezwaar en voorlopige voorziening

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht (Awb) kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van zes weken ingaande op 21 maart 2019 (de dag na publicatie in de Staatscourant van 20 maart 2019) een bezwaarschrift indienen tegen het besluit van burgemeester en wethouders. In het ondertekende bezwaarschrift moet worden opgenomen: de naam en het adres van de belanghebbende, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar (de motivering). Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Weesp, ter attentie van mevrouw M.P. Schipper, Postbus 5099, 1380 GB Weesp.

Degenen die een bezwaarschrift hebben ingediend kunnen tevens een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland (Regio Gooi en vechtstreek), Postbus 16005, 3500 DA Utrecht. De voorzieningenrechter zal de verzoeker alleen ontvankelijk verklaren, indien daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond.

Zienswijzen

Binnen drie maanden na dagtekening van het besluit van burgemeester en wethouders dient de raad van de gemeente Weesp de voorlopige aanwijzing van de percelen te bestendigen op grond van artikel 3 van de Wvg).

In het kader van een zorgvuldige voorbereiding van het door de raad van de gemeente Weesp te nemen besluit tot aanwijzing van de percelen worden belanghebbenden, gelet op artikel 4:8 van de Awb, in de gelegenheid gesteld om vanaf 21 maart 2019 gedurende een periode van vier weken, naar keuze schriftelijk en/of mondeling hun zienswijzen ten aanzien van het voorgenomen besluit van de raad van de gemeente Weesp naar voren te brengen. Het concept raadsvoorstel en raadsbesluit liggen samen met het besluit van burgemeester en wethouders ter inzage.

De zienswijze kan schriftelijk gericht worden aan de raad van de gemeente Weesp, ter attentie van mevrouw M.P. Schipper, Postbus 5099, 1380 GB Weesp. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met mevrouw M.P. Schipper (telefoonnummer 0294-491300).

Burgemeester en wethouders van Weesp

Naar boven