Gemeente Tynaarlo - Bestemmingsplan Schelfhorst Natuurwonen vastgesteld

Logo Tynaarlo

Burgemeester en wethouders van de gemeente Tynaarlo maken bekend dat de gemeenteraad op 12 maart 2019 het bestemmingsplan ‘Schelfhorst Natuurwonen’ (NL.IMRO.1730.BPSchelfhorst-0401) en het daarbij behorende beeldkwaliteitsplan heeft vastgesteld.

Inhoud

Middels dit bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan wordt bereikt dat er in het plangebied van het voormalige campingterrein aan de Schelfhorst 10 vrijstaande woningen kunnen worden gebouwd. De huidige bestemming ‘verblijfsrecreatieterreinen’ maakt de gewenste ontwikkeling niet mogelijk. Daarom is er een nieuw bestemmingsplan opgesteld tezamen met een beeldkwaliteitsplan, welke als toetsingskader dient voor de welstand. Gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbeeldkwaliteitsplan heeft ook een ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder ter inzage gelegen. Er zijn vier zienswijzen ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan, welke geen aanleiding hebben gegeven tot wijzigingen.

Inzien van de stukken

Het vastgestelde bestemmingsplan en bijbehorende stukken (waaronder het beeldkwaliteitsplan en het besluit hogere grenswaarde) liggen met ingang van 22 maart 2019 tijdens onze openingstijden gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 te Vries. Buiten de openingstijden is inzage van het bestemmingsplan na telefonische afspraak mogelijk.

Daarnaast kunt u het bestemmingsplan bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl Voor het raadplegen van dit plan op de landelijke website kunt u gebruik maken van de imrocode (planID) NL.IMRO.1730.BPSchelfhorst-0401

Beroep

Tijdens de inzagetermijn kunt u een beroepschrift tegen het bestemmingsplan en besluit hogere grenswaarde indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500EA Den Haag), wanneer u:

  • Belanghebbende bent die tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht.

  • Belanghebbende bent die niet eerder een zienswijze heeft ingediend en redelijkerwijs kunt aantonen dat u niet in staat bent geweest tijdig een zienswijze in te dienen.

Gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift kunt u – als onverwijlde spoed dit vereist – de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak vragen een voorlopige voorziening te treffen. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Als u tegen een besluit beroep instelt, heeft dit geen schorsende werking. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op het (dat) verzoek is beslist.

Tegen het vastgestelde beeldkwaliteitsplan kan geen bezwaar of beroep worden ingesteld.

Informatie

Meer informatie? Neem contact met ons op via info@tynaarlo.nl of via telefoonnummer 0592-266 662

Naar boven