Vastgesteld bestemmingsplan Krimweg 140 Hoenderloo

Logo Apeldoorn

Vanaf 21 maart 2019 ligt gedurende 6 weken ter inzage het bij raadsbesluit van 7 maart 2019 vastgestelde bestemmingsplan Krimweg 140 Hoenderloo met identificatiecode NL.IMRO.0200.bp1255-vas3. Het plan betreft de realisering van 80 recreatiewoningen, een ontvangstgebouw en een bedrijfswoning naast het bestaande bungalowpark Hoenderloo.

Uitspraak Raad van State

Op 19 december 2018 heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State uitspraak gedaan (kenmerk 201802341/1/R1) over het beroep dat was ingesteld tegen het bestemmingsplan Krimweg 140 Hoenderloo dat op 25 januari 2018 was vastgesteld. De Afdeling heeft daarbij een bepaling over ontsluitingswegen in de regels vernietigd. De reden hiervan was dat regels het mogelijk maakten om het bestaande park met het nieuwe park via een weg voor gemotoriseerd verkeer met elkaar te verbinden.

In verband met deze gedeeltelijke vernietiging heeft de Afdeling de gemeenteraad opgedragen om binnen zestien weken na de verzending van deze uitspraak met inachtneming van hetgeen daarin is overwogen een nieuw besluit te nemen en dit op de wettelijk voorgeschreven wijze bekend te maken.

Bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld

Op 7 maart 2019 heeft de gemeenteraad aan deze opdracht uitvoering gegeven door het bestemmingsplan in gewijzigde vorm opnieuw vast te stellen. In de regels is nu bepaald dat ontsluitingswegen zijn toegestaan met dien verstande dat ter plaatse van de aanduiding 'ontsluiting uitgesloten' ontsluitingswegen voor gemotoriseerd verkeer niet zijn toegestaan. De plankaart is daarvoor ook aangepast door een strook langs de westelijke bestemmingsgrens een aanduiding 'ontsluiting uitgesloten' op te nemen.

Beroep

Tegen de genoemde aanpassingen kunnen belanghebbenden beroep instellen. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten geen beroep te hebben ingesteld tegen het genoemde vaststellingsbesluit van 25 januari 2018.

Een beroepschrift kan tot en met 2 mei 2019 worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het digitale bestemmingsplan is te raadplegen via onze website www.apeldoorn.nl/inzage, onder het kopje Ter inzage, Bestemmingsplannen.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt ook ter inzage in het stadhuis. De medewerkers van het Omgevingsloket kunnen u meer vertellen over het bestemmingsplan. Het digitale bestemmingsplan kunt u ook bekijken op de internetzuil in het stadhuis. De openingstijden van het stadhuis en het Omgevingsloket vindt u op www.apeldoorn.nl/stadhuis.

Apeldoorn, 20 maart 2019

 

Naar boven