Definitief instemmingsbesluit winningsplan Oudeland voor gaswinning, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

KENNISGEVING

De Minister van Economische Zaken en Klimaat heeft ingestemd met het gaswinningsplan Oudeland. Van donderdag 21 maart 2019 tot en met donderdag 2 mei 2019 ligt het instemmingsbesluit ter inzage.

Wat staat er in het winningsplan Oudeland?

De Nederlandse Aardolie Maatschappij B.V. (hierna: NAM) heeft een verzoek tot instemming met het winningsplan Oudeland ingediend bij de Minister van Economische Zaken en Klimaat. Het winningsplan betreft het gasveld Oudeland, gelegen binnen het gebied van de winningsvergunning Beijerland. Geografisch gezien ligt het gasveld in de provincie Zuid-Holland, in de gemeente Strijen en in het verzorgingsgebied van het waterschap Hollandse Delta.

Sinds 2011 wordt er gas gewonnen uit het gasveld Oudeland. Het winningsplan Oudeland betreft een wijziging van het vigerende winningsplan voor gaswinning. De redenen voor wijziging zijn het verlengen van de winning van het gasveld Oudeland en een actualisatie van productie- en bodemdalingsvoorspellingen. NAM geeft in het winningsplan een verwachte einddatum van productie in 2024 aan.

Aanpassingen aan ontwerpinstemmingsbesluit

Alle zienswijzen en reacties zijn betrokken bij het definitieve instemmingsbesluit. In de Nota van Antwoord zijn alle zienswijzenpunten beantwoord en is opgenomen of en op welke wijze de zienswijzen in het definitieve instemmingsbesluit zijn verwerkt. Het ontwerpinstemmingsbesluit is aangepast op het volgende punt:

  • Het in het ontwerpinstemmingsbesluit benoemde voorschrift in Artikel 2 is komen te vervallen. Dit voorschrift is vervangen door een voorschrift waarin de NAM een plan van aanpak moet maken waaruit blijkt of het bestaande netwerk van versnellingsmeters toereikend is. Als het meetnetwerk niet toereikend is, dan moet NAM het meetnetwerk uitbreiden met versnellingsmeters.

Waar kunt u de stukken inzien?

U kunt het instemmingsbesluit met het winningsplan Oudeland en de Nota van Antwoord van 21 maart 2019 tot en met 2 mei 2019 inzien op: http://www.nlog.nl/opslag-en-winningsplannen-ter-inzage en tijdens reguliere openingstijden op de volgende locaties:

  • Gemeentehuis Strijen, Waleplein 2 te Strijen;

  • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Bezuidenhoutseweg 73 te Den Haag.

Het ontwerpinstemmingsbesluit met betrekking tot dit project heeft al eerder ter inzage gelegen.

Als u op het ontwerpinstemmingsbesluit een zienswijze heeft ingediend en u bent belanghebbende, kunt u nu desgewenst beroep instellen.

Wat zijn de vervolgstappen?

Tot en met 2 mei 2019 kunt u een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Als u belang hebt bij het besluit en om gegronde redenen niet in staat bent geweest om een zienswijze in te dienen, kunt u ook beroep instellen.

Het instellen van beroep tegen het instemmingsbesluit geschiedt door indiening van een ondertekend beroepschrift dat ten minste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het is gericht, alsmede de gronden van het beroep bevat.

Voor het indienen van een beroepschrift moet u griffierecht betalen. Nadat u het beroep heeft ingediend, zal de Raad van State u laten weten hoeveel en wanneer u moet betalen. Meer informatie vindt u op www.rechtspraak.nl.

Wilt u meer weten?

Voor nadere inlichtingen kunt u van maandag tot en met donderdag tussen 9.00 uur en 12.00 uur contact opnemen met de heer Hisse de Vries, telefoon 06 – 24 35 21 36.

Naar boven