Bekendmaking ontwerpbesluit Saneringsplan spoorweglawaai Delft, Tanthof, Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Vaststelling Saneringsplan spoorweglawaai Delft, Tanthof

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat maakt bekend dat zij bij ontwerpbesluit van 14 maart 2019, kenmerk IenW/BSK-2019/40187, het voornemen bekend heeft gemaakt om met toepassing van artikel 11.60, eerste lid, van de Wet milieubeheer een saneringsplan zonder maat­regelen voor de gemeente Delft vast te stellen.

Het saneringsplan heeft betrekking op het gedeelte van de hoofdspoorweg ten zuiden van station Delft Zuid ter hoogte van de wijk Tanthof Oost tussen km 72,2 en 72,4. Het saneringsplan bevat geen maatregelen omdat langs de spoorgedeelten die zijn opgenomen in het plan geen saneringsobjecten zijn gelegen.

Aanleiding

Op grond van hoofdstuk 11 van de Wet milieubeheer is ProRail, als beheerder van het spoor, gehouden om de geluidsanering voor hoofdspoorwegen uit te voeren. Ingevolge artikel 11.56 van de Wet milieubeheer moet ProRail voor alle spoorgedeelten waarvoor op grond van artikel 11.45, eerste lid, van de Wet milieubeheer geluidproductieplafonds zijn vastgesteld, de Minister verzoeken een saneringsplan vast te stellen. Het saneringsplan wordt op grond van artikel 11.60, eerste lid, vastgesteld door de Minister.

Binnen de gemeente Delft is reeds een groot deel van de geluidsanering meegenomen in het project Spoorzone Delft en later in het project Viersporigheid Rijswijk – Delft Zuid. Een klein deel van het spoor in de gemeente Delft valt buiten beide projecten. Voor dit gedeelte van het spoor heeft ProRail een afzonderlijk saneringsplan opgesteld. Omdat langs dit spoorgedeelte geen saneringsobjecten liggen, bevat het saneringsplan geen maatregelen.

Terinzagelegging

Het ontwerpbesluit met bijbehorende stukken ligt vanaf de dag na bekendmaking in de Staatscourant voor zes weken ter inzage bij het Bureau Sanering Verkeerslawaai (Steinhagenseweg 2d te Woerden) gedurende werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur. Mocht u van deze laatste mogelijkheid gebruik willen maken, dan dient u vooraf telefonisch contact op te nemen met het Bureau Sanering Verkeerslawaai: 0348 – 487 450.

U kunt de stukken ook digitaal inzien via: www.bureausaneringverkeerslawaai.nl/rijksinfrastructuur/bekendmakingen/.

Hier kunt u ook meer informatie terugvinden met betrekking tot de achtergronden van het besluit.

Zienswijzen

Op grond van artikel 3:15, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 11.32 van de Wet milieubeheer kan eenieder, gedurende de periode dat de stukken ter inzage liggen, schriftelijk of mondeling een zienswijze over dit ontwerpbesluit naar voren brengen:

  • een schriftelijke zienswijze moet worden gericht aan de Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, p/a Bureau Sanering Verkeerslawaai, Postbus 97, 3440 AB Woerden;

  • voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u ook contact op te nemen met het Bureau Sanering Verkeerslawaai, telefoon 0348 – 487 450.

Inlichtingen

Voor het verkrijgen van nadere inlichtingen over de ter inzage gelegde stukken kunt u zich tijdens kantooruren wenden tot het Bureau Sanering Verkeerslawaai, telefonisch bereikbaar onder het hierboven vermelde nummer.

Meer informatie over de (hoogte van) geluidproductieplafonds is te vinden op:

http://www.geluidspoor.nl/.

Naar boven