Kennisgeving in het kader van de uitvoering van het project Zuidasdok, Rijkswaterstaat

Op grond van artikel 20 van de Tracéwet bevordert de Minister van Infrastructuur en Waterstaat een gecoördineerde voorbereiding van de besluiten op de aanvragen om vergunningen en van de overige ambtshalve te nemen besluiten met het oog op de uitvoering van een Tracébesluit. Op deze besluiten is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

In het kader van deze coördinatie geeft de Minister van Infrastructuur en Waterstaat kennis van het feit dat er een ontwerpbesluit is genomen.

Zuidasdok is een project van Rijkswaterstaat, ProRail en de gemeente Amsterdam om de bereikbaarheid van de Amsterdamse Zuidas en het noordelijke deel van de Randstad te kunnen blijven verbeteren, zowel met het openbaar vervoer als over de weg. Dit wordt onder andere bereikt door het station Amsterdam Zuid uit te breiden, inclusief inpassing van het stedelijk en regionaal openbaar vervoer. De A10 Zuid wordt verbreed naar 2 x 6 rijstroken, waarbij doorgaand verkeer en bestemmingsverkeer worden gescheiden. Het Tracébesluit Zuidasdok heeft betrekking op de wijzigingen van de A10 Zuid en de knooppunten De Nieuwe Meer en Amstel en de inpassing daarvan.

Welk ontwerpbesluit is genomen en ligt ter inzage?

Voor de uitvoering van het tracébesluit is nevenstaand ontwerpbesluit genomen, overeenkomstig de procedure van artikel 20, lid 4, van de Tracéwet in samenhang met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Het betreffende ontwerpbesluit is:

het ontwerpbesluit van burgemeester en wethouders van de gemeente Amsterdam voor een omgevingsvergunning voor de activiteit vellen van houtopstand op grond van artikel 2.2, eerste lid, onder g van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht ten behoeve van het verwijderen van acht bomen binnen de begrenzing van het Tracébesluit voor de realisatie van de noordelijke Schinkelbrug (IJsbaanpad) en de noordelijke toerit naar de A10 ter plaatse van de Amstelveenseweg (langs het Burgerweeshuispad) ten behoeve van de realisatie van Zuidasdok te Amsterdam (kenmerk 8762241, nummer OLO-3962673).

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

Het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 21 maart 2019 tot en met 1 mei 2019 ter inzage.

Het ontwerpbesluit ligt ter inzage:

  • bij het Informatiecentrum Zuidas, World Trade Center – Centrale Hal, Strawinskylaan 59, 1077 XW Amsterdam. Geopend van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur

De kennisgeving wordt op 20 maart 2019 gepubliceerd in:

  • De digitale Staatscourant onder de rubriek regelgeving.

  • Stadsblad De Echo, verspreidingsgebied Zuid.

  • Het ontwerpbesluit is tevens beschikbaar via de website www.odnzkg.nl.

Hoe kunnen zienswijzen naar voren worden gebracht?

Van 21 maart 2019 tot en met 1 mei 2019 kan eenieder tegen het ontwerpbesluit schriftelijk of mondeling gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken.

Binnen de inzagetermijn kan eenieder zienswijzen over de ontwerpbeschikking naar voren brengen via digitale formulieren op de website www.odnzkg.nl. Uw persoonsgegevens zullen niet openbaar worden gemaakt. Een schriftelijke zienswijze stuurt u aan de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied, Regiebureau, Ebbehout 31, 1507 EA Zaandam. Heeft u vragen over deze procedure of wilt u mondelinge zienswijzen naar voren brengen, dan kunt u gebruik maken van het contactformulier op www.odnzkg.nl. Er wordt dan contact met u opgenomen.

Gewezen wordt op het feit dat alleen belanghebbenden die zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit of aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht op het ontwerpbesluit, te zijner tijd beroep kunnen instellen tegen de definitieve besluiten.

Meer informatie?

Voor nadere informatie met betrekking tot het ontwerpbesluit kunt u e-mailen via het e-mailadres: service@odnzkg.nl.

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat, namens deze, het wnd. afdelingshoofd BJV-Projectadvisering bij Rijkswaterstaat Corporate Dienst, W. Warmerdam

Naar boven