Kennisgeving mer-beoordelingsbesluit inzake ontmanteling van mijnbouwinstallaties van Jansen Recycling Group B.V. te Dordrecht, Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming

KENNISGEVING WET MILIEUBEHEER

Besluit mer-beoordeling

In het kader van het voorgenomen project van Jansen Recycling Group B.V. te Dordrecht, voor ontmanteling van mijnbouwinstallaties, waarbij radioactief afval wordt opgeslagen op de locaties gelegen aan de Van Leeuwenhoekweg 21 en 21a te Dordrecht en de Koggehaven 3 te Vlaardingen, wordt op grond van artikel 7.17 van de Wet milieubeheer (Wm) besloten dat er geen milieueffectrapport (MER) noodzakelijk is. Er is geen sprake van belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu die reden geven voor het opstellen van een MER als bedoeld in hoofdstuk 7 van de Wm.

Achtergrond van de aanvraag

De ANVS heeft op 19 december 2018 en 4 januari 2019 twee aanmeldingsnotities mer-beoordelingsplicht, als bedoeld in artikel 7.16, eerste lid van de Wm, ontvangen van Jansen Recycling Group B.V. gevestigd te Dordrecht. De aanmeldingsnotities hebben betrekking op de voorgenomen handelingen in het kader van ontmanteling van mijnbouwinstallaties, waarbij radioactief afval wordt opgeslagen op de locaties gelegen aan de Van Leeuwenhoekweg 21 en 21a te Dordrecht en de Koggehaven 3 te Vlaardingen.

Het initiatief heeft deels betrekking op de activiteiten genoemd in de bijlage behorende bij het Besluit milieueffectrapportage (mer) onderdeel D, categorie 23.2: de oprichting, wijziging of uitbreiding van een of meer met elkaar samenhangende installaties voor de behandeling en de opslag van radioactief afval, anders dan bedoeld in D 23.1.

De Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming (ANVS) is op grond van de Wet milieubeheer het bevoegd gezag.

Procedure

Titel 4.1 van de Algemene wet bestuursrecht is van toepassing op de voorbereiding van deze beschikking.

De mer is wettelijk verankerd in hoofdstuk 7 van de Wm. Ingevolge artikel 7.17, eerste lid, van de Wm moet het bevoegd gezag bij voorgenomen activiteiten genoemd in onderdeel D van het Besluit mer bepalen of voor het project, gelet op de belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu die het project mogelijk heeft, een mer moet worden gemaakt. Het gaat om de gevolgen voor het milieu als bedoeld in artikel 7.1 van de Wm.

Waar kunt u het mer-beoordelingsbesluit inzien?

Het besluit, inclusief de daarbij behorende documenten, kunt u gedurende de periode van 21 maart 2019 tot 1 mei 2019 inzien op de volgende locatie:

  • ANVS, Koningskade 4 te Den Haag. Uitsluitend na telefonische afspraak: 088 – 489 05 00.

Geen bezwaar mogelijk

Gelet op het bepaalde in artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht is dit besluit op de aanmeldingsnotitie een beslissing in de procedure ter voorbereiding van een Kernenergiewetvergunning. Tegen een dergelijke voorbereidingsbeslissing kan geen bezwaar worden gemaakt. In een later stadium kunnen wel zienswijzen worden ingediend over het ontwerpbesluit op de aanvraag om een Kernenergiewetvergunning. Daarbij kunt u uw eventuele bezwaren tegen deze voorbereidingsbeslissing aangeven. Deze zullen bij de beoordeling van de zienswijzen worden betrokken.

Naar boven