Vaststelling bestemmingsplan ‘1e herziening bestemmingsplan Noord, locatie Koningshof’, omgevingsvergunning en besluit hogere waarden

Logo Zwijndrecht

Het College van Burgemeester en Wethouders van Zwijndrecht maakt bekend dat op grond van artikel 3.8 en 3.32 Wet ruimtelijke ordening (Wro) en artikel 110 c lid 2 Wet geluidhinder (Wgh) dat voor een ieder ter inzage liggen:

1. het bestemmingsplan '1e herziening bestemmingsplan Noord, locatie Koningshof', planidentificatienummer NL.IMRO.0642.bp02herzkoningshof-3001;

2. de omgevingsvergunning voor de bouw van 75 appartementen op het perceel Koninginneweg/Burgemeester Jansenlaan te Zwijndrecht.

3. besluit hogere waarden Koningshof.

Het plangebied ligt in de Prinsessenbuurt in de wijk Noord te Zwijndrecht, ten noordwesten van de kruising van de Koninginneweg met de Burgemeester Jansenlaan en grenst aan de Schildersbuurt.

De omgevingsvergunning heeft betrekking op de bouw van 75 appartementen.

In verband met wegverkeerslawaai is een besluit hogere waarden genomen.

Coördinatieregeling

Burgemeester en wethouders hebben op verzoek van de initiatiefnemer besloten de gemeentelijke coördinatieregeling toe te passen. Door het toepassen van de Coördinatieverordening Zwijndrecht is het mogelijk om de procedure voor het wijzigen van het bestemmingsplan en de procedure voor het verlenen van de omgevingsvergunning gelijktijdig te laten doorlopen. Doordat de procedures gecoördineerd worden, staat één keer beroep open bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het toepassen van de coördinatieverordening levert tijdwinst op voor de aanvrager, omdat de verschillende procedures nu tegelijkertijd kunnen plaatsvinden en er maar één rechtsgang mogelijk is.

Ter inzage

Het bestemmingsplan, de omgevingsvergunning met bijbehorende stukken en het besluit hogere waarden liggen van 20 december 2018 tot en met 30 januari 2019 ter inzage in de publiekshal van het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 3, Zwijndrecht, geopend van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur. Het ontwerpbestemmingsplan is ook in te zien op www.zwijndrecht.nl (onder ruimtelijke plannen à bestemmingsplannen à bestemmingsplannen in procedure) en daarnaast is het bestemmingsplan te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/ Beroep bestemmingsplan en omgevingsvergunning

Een belanghebbende kan gedurende de termijn van terinzagelegging beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gedurende deze ter inzage termijn kan beroep worden ingesteld door:

  • 1.

    een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend tegen het ontwerp-bestemmingsplan;

  • 2.

    een belanghebbende die niet verweten kan worden dat hij/zij niet op tijd een zienswijze heeft ingediend;  

    Het beroepschrift moet gestuurd worden naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s Gravenhage. Een beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt, alsmede de gronden van het beroep.

     

    Inwerkingtreding

    Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Als tijdens de beroepstermijn naast een beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening kan worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. De omgevingsvergunning treedt door het van toepassing verklaren van artikel 6.2 Wabo direct in werking.

 

Zwijndrecht, 19 december 2018

Naar boven