Vestiging Wet voorkeursrecht gemeenten artikel 6 (Wvg), Venray

Logo Venray

Burgemeester en wethouders van de gemeente Venray maken op grond van artikel 7 lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat zij ingevolge het bepaalde in artikel 6 Wvg op 17 december 2018 hebben besloten perce(e)l(en) en/of gedeelte(n) daarvan te Wanssum aan te wijzen als grond waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 Wvg van toepassing zijn.

 

Het collegebesluit ligt tezamen met bijbehorende bijlagen, bevattende het kadastrale overzicht en een lijst met daarop de aangewezen percelen en perceelsgedeelten, de namen van de gerechtigden alsmede overige relevante gegevens, met ingang van 19 december 2018 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis van Venray, Raadhuisstraat 1 te Venray. U kunt de stukken hier op afspraak inzien.

 

Het voorkeursrecht geldt voor een termijn van drie maanden en treedt in werking een dag na de publicatie van dit bericht in de Staatscourant, en dus op 19 december 2018.

 

Bezwaar

 

Tegen het besluit staat bezwaar open bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Venray. Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht (Awb) kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van zes weken, ingaande de dag na dagtekening van deze bekendmaking, een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Venray, Postbus 500, 5800 AM Venray.

 

Voorlopige voorziening

 

Bezwaarden hebben de mogelijkheid om – wanneer zij een spoedeisend belang aanwezig achten- een voorlopige voorziening te vragen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Limburg (bestuursrechter) te Roermond een en ander ingevolge artikel 8:81 Awb.

 

Gevolgen

 

De vestiging van het voorkeursrecht houdt in dat een eigenaar van c.q. een beperkt gerechtigde tot een aangewezen perceel(sgedeelte), wanneer deze de grond of het beperkt recht wenst te vervreemden, de grond eerst aan de gemeente Venray te koop moet aanbieden. De eigenaren en overige gerechtigden ontvangen op korte termijn bij aangetekende brief bericht over de inhoud van het besluit en de gevolgen hiervan.

 

Nadere inlichtingen

 

Voor nadere inhoudelijke informatie kunt u zich op werkdagen richten tot ons klantcontactcentrum, op nummer 0478- 523 333

 

Venray, 17 december 2018

Het college van burgemeester en wethouders.

Naar boven