Bestemmingsplan ‘Peperstraat ongenummerd, tussen 6 en 8’ te Oirschot gewijzigd vastgesteld

Logo Oirschot

Op 20 november 2018 heeft de gemeenteraad van Oirschot het bestemmingsplan ‘Peperstraat ongenummerd, tussen 6 en 8’ met planidentificatie NL.IMRO.0823.BPBGPEPERSTR6A-VAST gewijzigd vastgesteld. De gemeenteraad heeft ook besloten daarbij geen exploitatieplan als bedoeld in artikel 6.12 Wro vast te stellen, omdat het kostenverhaal anders is geregeld.

Inhoud van het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan maakt het mogelijk één Ruimte voor Ruimte- woning te realiseren op de locatie Peperstraat ongenummerd tussen 6 en 8 in Oirschot, gelegen ten noorden van de kom van Oirschot. Het gaat om het perceel kadastraal bekend gemeente Oirschot sectie L, nummer 1153.

Wijzigingen

Het ontwerpbestemmingsplan, dat van 5 juli 2018 tot en met 15 augustus 2018 ter inzage heeft gelegen, is naar aanleiding van één zienswijze gewijzigd. De wijziging bestaat uit een toevoeging van de regels dat het waterschap zal worden gehoord vanwege de functie EVZ en behoud en herstel watersysteem overeenkomstig artikel 11 en 18 van de Verordening ruimte Noord-Brabant. De overige aanpassingen in de toelichting zijn tekstueel van aard.

Beroepsmogelijkheid

Wij leggen het bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken vanaf donderdag 20 december 2018 voor de duur van zes weken ter inzage. U kunt het bestemmingsplan raadplegen via de link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0823.BPBGPEPERSTR6A-VAST. Ook kunt u het plan op afspraak inzien bij de Centrale Balie van het gemeentehuis aan de Deken Frankenstraat 3 in Oirschot. De beroepstermijn loop met ingang van 21 december 2018 t/m 31 januari 2019. Binnen de genoemde termijn kunnen belanghebbenden beroep instellen. Dit kan door een gemotiveerd beroepsschrift in te dienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Er kan alleen beroep worden ingesteld door een belanghebbende:

  • -

    die beroep aantekent tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

  • -

    aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij zijn zienswijze niet bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • -

    die beroep aantekent tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

Voorlopige voorziening

Belanghebbenden die beroep hebben ingediend kunnen, naast het beroepsschrift, een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval treedt het besluit niet in werking, voordat op het verzoek is beslist.

Oirschot, 19 december 2018

Naar boven