Ontwerpbestemmingsplan Baaibuurt-West, gemeente Amsterdam

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend:

 

Burgemeester en wethouders hebben bij besluit van 11 december 2018 het ontwerpbestemmingsplan Baaibuurt-West vrijgegeven voor terinzagelegging.

 

Bestemmingsplan

Het plangebied van het bestemmingsplan Baaibuurt-West wordt aan de noordzijde begrensd door de geplande ondergrondse afvalterminal en de IJburglaan. Aan de oostzijde wordt het plangebied begrensd door de Zuiderzeeweg en aan de westzijde door de Zuider IJdijk. (Het deel van de Baaibuurt-West vanaf de Zuider IJdijk tot de waterkant valt aan de westzijde binnen het bestemmingsplan "Water om Zeeburgereiland", dat nu in voorbereiding is). Aan de zuidzijde wordt het plangebied begrensd door een groenstrook aan de oever van het water (zoals opgenomen in het bestemmingsplan "Woonboten Baaibuurten ZBE").

Voor een groot deel van het plangebied geldt op dit moment geen bestemmingsplan. Om die reden heeft de gemeenteraad op 20 december 2017 een voorbereidingsbesluit genomen. Dit besluit vervalt op 21 december 2018. Dit ontwerpbestemmingsplan neemt de voorbereidingsbescherming van het voorbereidingsbesluit over. Het bestemmingsplan regelt op hoofdlijnen op welke gronden welke functies en bebouwing voorlopig zijn toegestaan. Die voorlopige bestemmingen komen overeen met het feitelijk gebruik van de gronden.

Na verval van de voorlopige bestemmingen gaat voor het hele plangebied één definitieve bestemming ‘Gemengd-Uit te Werken’ gelden. Op grond daarvan kan de Baaibuurt-West gefaseerd tot ontwikkeling komen. Gekozen is voor een globale eindbestemming met uitwerkingsplicht omdat voor het plangebied nog geen stedenbouwkundig plan beschikbaar is. Het college heeft nog geen bestuurlijke opdracht gegeven om te starten met ontwikkeling van de Baaibuurt-West. De (voorbereiding in het kader van) transformatie kan in het noordelijk deel van het plangebied starten vanaf begin 2021.

 

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan Baaibuurt-West met de daarop betrekking hebbende stukken ligt met ingang van 20 december 2018 gedurende een termijn van zes weken ter inzage op het volgende adres/de volgende adressen:

Het ontwerpbestemmingsplan Baaibuurt-West met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.M1801BPSTD-OW01.

 

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Amsterdam.

 

Schriftelijke zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij de gemeenteraad van Amsterdam, per adres: directeur Ruimte en Duurzaamheid, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam.

 

Voor het naar voren brengen van mondelinge zienswijzen kan contact worden opgenomen met de gemeente Amsterdam, afdeling Ruimte en Duurzaamheid, telefoonnummer 06-30419476.

 

Uw gegevens worden in overeenstemming met de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) verwerkt. Op deze verwerking van persoonsgegevens is een privacyreglement van toepassing. Dit reglement kunt u raadplegen op de website van de gemeente Amsterdam.

Amsterdam, 19 december 2018

burgemeester en wethouders,

Wil Rutten

Waarnemend gemeentesecretaris

Femke Halsema

Burgemeester

Naar boven