Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan Partiële Herziening Bestemmingsplan Landelijk Gebied, Koninginnelaan 114 en ontwerpomgevingsvergunning

Logo Soest

Algemeen

Burgemeester en wethouders van Soest maken bekend dat zij op 18 december 2018 hebben besloten de ‘Coördinatieverordening Soest’ ex artikel 3.30 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) toe te passen voor het legaliseren en vergroten van een paardenbak.

De coördinatieregeling maakt het mogelijk om de besluiten behorende bij genoemde ontwikkeling gezamenlijk voor te bereiden en te coördineren. Het gaat hierbij om het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpomgevingsvergunning voor het legaliseren en vergroten van een paardenbak.

 

Het doorlopen van deze procedure heeft tot gevolg dat tevens bundeling van rechtsbescherming plaatsvindt. Zienswijzen tegen de besluiten dienen in dezelfde procedure te worden ingediend en eventuele beroepen tegen de besluiten worden in één keer afgehandeld. Het college van burgemeester en wethouders verzorgt de coördinatie tussen de vaststelling van het bestemmingsplan en het verlenen van de omgevingsvergunning. Het is niet mogelijk tegen dit coördinatiebesluit bezwaar of beroep in te stellen.

 

Ontwerpbesluiten

Op grond van de artikel 3.8 van de Wro en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht maken burgemeester en wethouders bekend dat - in verband met het hiervoor genoemde coördinatiebesluit – met ingang van 20 december 2018 gedurende zes weken voor een ieder het ontwerpbestemmingsplan ‘Partiële Herziening Bestemmingsplan Landelijk Gebied, Koninginnelaan 114’ en de hiermee gecoördineerde ontwerpomgevingsvergunning Koninginnelaan 114 ter inzage liggen.

 

Het ontwerpbestemmingsplan maakt het juridisch-planologisch mogelijk om de bestaande paardenbak te legaliseren en te vergroten. Met de ontwerp-omgevingsvergunning wordt de bouw en aanleg van de paardenbak mogelijk gemaakt.

 

Ter inzage ontwerpbesluiten

Het ontwerpbestemmingsplan Partiële Herziening Bestemmingsplan Landelijk Gebied, Koninginnelaan 114 en de hiermee gecoördineerde ontwerpomgevingsvergunning Koninginnelaan 114 liggen ter inzage in de bibliotheek in Soest (Willaertstraat 49).

 

Daarnaast liggen het ontwerpbestemmingsplan en de hiermee gecoördineerde ontwerpomgevingsvergunning ter inzage bij de Omgevingsloket van de afdeling Dienstverlening in het gemeentehuis.

 

Het inzien van de ontwerpbesluiten bij het Omgevingsloket kan alleen op afspraak. Een afspraak kan gemaakt worden via www.soest.nl/afspraak of neem contact op met de gemeente via het telefoonnummer (035) 60 93 411. Tegen betaling van leges kan bij het Omgevingsloket een afschrift worden verstrekt van de ter inzage gelegde stukken.

 

Digitaal raadplegen

Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal in te zien via:

  • www.ruimtelijkeplannen.nl

  • www.soest.nl/bestemmingsplannen

Het planidentificatienummer van het bestemmingsplan is: NL.IMRO.0342.BPLG0029-0201. Het digitale bestemmingsplan op www.ruimtelijkeplannen.nl is authentiek en rechtsgeldig en prevaleert bij twijfel of verschil boven het analoge bestemmingsplan (zoals een pdf of een papieren versie).

 

Indienen zienswijzen

Tijdens de terinzagelegging van zes weken kan een ieder zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan Partiële Herziening Bestemmingsplan Landelijk Gebied, Koninginnelaan 114 en de hiermee gecoördineerde ontwerpomgevingsvergunning schriftelijk of mondeling naar voren brengen. Geef in de zienswijze aan tegen welk ontwerpbesluit uw zienswijze zich richt.

Het indienen van zienswijzen kan op de volgende wijze:

schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan de gemeenteraad van Soest, Postbus 2000, 3760 CA Soest, onder vermelding van: zienswijze ontwerpbestemmingsplan Partiële Herziening Bestemmingsplan Landelijk Gebied, Koninginnelaan 114en/of ontwerp omgevingsververgunningen Koninginnelaan 114;

  • voor het indienen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt via telefoonnummer: (035) 60 93411 met dhr. A. Peters op de dagen maandag, dinsdag of donderdag;

digitale zienswijzen kunnen uitsluitend via www.soest.nl/zienswijze ingediend worden onder vermelding van: zienswijze ontwerpbestemmingsplan Partiële Herziening Bestemmingsplan Landelijk Gebied, Koninginnelaan 114en/of ontwerp omgevingsververgunningen Koninginnelaan 114. U heeft hiervoor uw DigiD inlogcode nodig.

Zienswijzen kunnen niet per email worden ingediend.

 

Naar boven