Wijziging Verordening ruimte ivm plan Vessemseweg-Kreiel-Buikheide, Eersel

Logo Noord-Brabant

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben in hun vergadering van 13 november 2018 de ‘Wijziging Verordening ruimte ivm plan Vessemseweg-Kreiel-Buikheide, Eersel’ vastgesteld. Het planidentificatienummer van deze wijzigingsverordening is: NL.IMRO.9930.VrNBHB0770Buikhei-va01.

 

Inhoud

Het bestemmingsplan “Vessemseweg - Kreiel - Buikheide” voorziet ter plaatse van de locatie Vessemseweg in de realisering van twee woningen in het kader van ‘Ruimte-voor-ruimte’. De bouwtitels van deze woningen worden gegenereerd door beëindiging van twee varkenshouderijen elders in de gemeente Eersel waarvan er één grenst aan het NNB.

De verkeersontsluitingen van beide woonpercelen zijn voorzien binnen het NNB waardoor versnippering plaatsvindt van het NNB. Gelet hierop wordt een aaneengesloten strook NNB, gesitueerd parallel aan de Vessemseweg ter plaatse van beide woonpercelen, herbegrensd. De woningen worden gerealiseerd binnen de structuur Gemengd landelijk gebied. De regels van de Verordening ruimte hebben voor het NNB als uitgangspunt de ontwikkeling en bescherming van natuur. Gezien de Verordening ruimte is de aanleg van de verkeersontsluitingen, die in de beoogde situatie onderdeel zullen vormen van de nieuwe woonbestemmingen, in het NNB uitgesloten.

Vaststelling van het bestemmingsplan is daarom alleen mogelijk na aanpassing van de grenzen van het NNB in de Verordening ruimte. Dit is mogelijk o.b.v. artikel 5.5 Verordening ruimte: herbegrenzing van het NNB op verzoek bij individuele kleinschalige ingrepen. Er vindt financiële compensatie plaats. Het plan voldoet aan de daarbij gestelde voorwaarden en er worden verder geen provinciale belangen geschaad. Er bestaat dus geen bezwaar tegen medewerking aan het gemeentelijk plan d.m.v. een herbegrenzing.

Hierdoor kan de gemeente het bestemmingsplan ‘Vessemseweg - Kreiel – Buikheide’ vaststellen.

De vaststelling van de wijziging van de Verordening ruimte zorgt ervoor dat de kaarten van deze verordening en het bestemmingsplan goed op elkaar aansluiten.

Beschikbaarheid en inzage van de stukken

U kunt de wijzigingsverordening raadplegen via de rechtstreekse linken hieronder:

1. http://ruimtelijkeplannen.brabant.nl;

2. www.ruimtelijkeplannen.nl

’s-Hertogenbosch, 13 november 2018

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant,

de voorzitter,

Prof.dr. W.B.H.J. van de Donk

de secretaris,

drs. M.J.A. van Bijnen MBA

Naar boven