Bekendmaking

Logo Hattem

Bekendmaking gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Bedrijvenpark H2O en Exploitatieplan ‘Bedrijvenpark H2O’

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hattem maken, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), bekend dat de gemeenteraad op 17 september 2018 het bestemmingsplan en milieueffectrapportage ‘Bedrijvenpark H2O’ gewijzigd heeft vastgesteld.

 

Verder maken burgemeester en wethouders bekend dat de gemeenteraad op 17 september 2018 voor het ‘Bedrijvenpark H2O’ een exploitatieplan gewijzigd heeft vastgesteld.

 

Bestemmingsplan ‘Bedrijvenpark H2O’

Dit bestemmingsplan betreft het deel van het bedrijvenpark H2O dat op het grondgebied van de gemeente Hattem ligt. Voor het deel dat in de gemeente Oldebroek ligt is een afzonderlijk bestemmingsplan vastgesteld door de gemeente Oldebroek. Het bestemmingsplan wordt begrensd door de A50, de A28, de Zuiderzeestraatweg en de ‘Hanzelijn’ (spoorlijn Zwolle – Kampen).  

Het nieuwe bestemmingsplan voorziet in een planologisch en juridisch kader voor de vestiging van bedrijven in diverse milieucategorieën en de hiervoor benodigde infrastructuur.

 

Milieueffectrapportage

In het kader van het nieuwe bestemmingsplan is een milieueffectrapportage (MER) opgesteld. In het MER wordt voor alle milieuaspecten de mogelijke ontwikkeling vergeleken met de referentiesituatie. De milieueffecten van deze mogelijke ontwikkeling worden beschreven, zodat de milieubelangen een volwaardige plek hebben bij de besluitvorming voor deze ruimtelijke ontwikkeling Het MER bestaat uit een hoofdrapport met een aanvulling, naar aanleiding van opmerkingen van de Mer-adviescommissie en voorts in verband met de aansluiting op de A28. De resultaten van de MER zijn beschreven in de toelichting van het bestemmingsplan. De MER (en de aanvulling) zelf zijn als bijlage bij deze toelichting opgenomen.

 

Exploitatieplan

Het exploitatieplan geeft aan op welke wijze het nog te ontwikkelen gebied zal worden bebouwd met bedrijven en geeft de gemeente een wettelijke basis voor het verhalen van kosten. Het kostenverhaal gaat over de financiële bijdrage die particulieren en bedrijven aan de gemeente betalen voor de aan te leggen en reeds aangelegde infrastructuur (wegen, riolering, groenvoorzieningen, etc.).

Het exploitatieplan hangt samen met het bestemmingsplan ‘Bedrijvenpark H2O’ en gaat zowel over gronden die zijn gelegen in de gemeente Hattem als over gronden die zijn gelegen in de gemeente Oldebroek. Het is dan ook aan te merken als een intergemeentelijk exploitatieplan. Het exploitatieplan betreft het gebied aan beide kanten van de Duurzaamheidsstraat in de gemeente Oldebroek en wordt begrenst door de A28, Zuiderzeestraatweg en de ‘Hanzelijn’ in de gemeente Hattem.

 

Inzagetermijn

Van 8 november 2018 tot en met 19 december 2018 liggen het vastgestelde bestemmingsplan, het MER en de aanvulling hierop, het exploitatieplan, de raadsbesluiten met bijbehorende stukken, ter inzage in het stadhuis van Hattem. De stukken kunt u digitaal raadplegen via onze website www.hattem.nl.

 

Het bestemmingsplan is tevens digitaal te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze site kunt u het bestemmingsplan inzien via de directe link http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0244.bpBTHattemerbroek-0003 of door te zoeken op het identificatienummer of plan-ID: NL.IMRO.0244.bpBTHattemerbroek-0003.gml

Het exploitatieplan is tevens digitaal te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze site kunt u het exploitatieplan inzien via de directe link http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0244.epBTHattemerbroek-0003 of door te zoeken op het identificatienummer of plan-ID: NL.IMRO.0244.epBTHattemerbroek-0003.gml

 

De bronbestanden van het bestemmingsplan en exploitatieplan kunt u raadplegen via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/index onder ‘bronhouder’ gemeente Hattem.

 

Hoe en waar kunt u beroep instellen?

Belanghebbenden kunnen van 7 november 2018 tot en met 18 december 2018 bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan en/of het vastgestelde exploitatieplan. Belanghebbenden kunnen beroep instellen als zij eerder een zienswijze hebben ingediend op het betreffende ontwerp plan. Heeft u geen zienswijze ingediend, dan kunt u alleen beroep instellen als het u redelijkerwijs niet verweten kan worden geen zienswijze te hebben ingediend. Tegen de gewijzigde onderdelen van het bestemmingsplan dan wel exploitatieplan kan elke belanghebbende beroep instellen.

 

U kunt uw beroepschrift richten aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift moet worden ondertekend en dient ten minste te bevatten:

  • a.

    uw naam en adres;

  • b.

    de dagtekening;

  • c.

    een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • d.

    de reden

 

Crisis- en herstelwet

Op het bestemmingsplan en het exploitatieplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden tegen de besluiten worden aangevoerd. Na afloop van de beroepstermijn kunnen geen nieuwe beroepsgronden worden aangevoerd. Vermeld in uw beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

 

Hoe kunt u de werking van de besluiten laten schorsen?

Het instellen van beroep schorst de werking van een besluit niet. Indien beroep is ingesteld, kan een verzoek worden gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening, bijvoorbeeld inhoudende een schorsing van het besluit. Het verzoek om een voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage. Bij het verzoek moet een afschrift van het beroepschrift worden overgelegd.

 

Voor het indienen van een beroepschrift of een verzoekschrift om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

 

 

Het college van de gemeente Hattem, 7 november 2018

Naar boven