Vastgesteld bestemmingsplan ‘Gedeeltelijk dempen 2e insteekhaven Dollegoor’

Logo Almelo

De gemeenteraad van Almelo heeft in haar vergadering van 9 oktober 2018 het bestemmingsplan ‘Gedeeltelijk dempen 2e insteekhaven Dollegoor’ (planid: NL.IMRO.0141.00058-BP31) op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening ongewijzigd vastgesteld.

Inhoud plan

Om de gewenste uitbreiding van de bedrijven Van der Bosch Beton b.v. en Kroon-Oil b.v. op het bedrijventerrein Dollegoor mogelijk te maken wordt een deel van de tweede insteekhaven Dollegoor gedempt. Hiervoor is een herziening van het bestemmingsplan noodzakelijk. Het ontwerpbestemmingsplan ‘Gedeeltelijk dempen 2e insteekhaven Dollegoor’ heeft voor een periode van zes weken ter inzage gelegen. Hiertegen is één zienswijze ingediend. Deze heeft niet geleid tot een aanpassing.

Het plangebied wordt begrensd door de de Dollegoorweg aan de zuidzijde, de Wentholtweg aan de westzijde en de Lelyweg aan de oostzijde.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Gedeeltelijk dempen 2e insteekhaven Dollegoor’ en de bijbehorende stukken liggen met ingang van woensdag 24 oktober tot en met dinsdag 4 december 2018 ter inzage bij het Klantencontactcentrum (KCC) van de gemeente Almelo, Haven Zuidzijde 30 te Almelo. Via www.almelo.nl kunt u een afspraak maken.

Het vastgestelde bestemmingsplan is digitaal in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Dat kan ook via de  link ‘Over uw buurt’ op de gemeentelijke website www.almelo.nl, onder de kop ‘Organisatie en bestuur’ en dan ‘publicaties en verslagen’ en ‘gemeentenieuws’.

Beroep

Gedurende de bovengenoemde termijn van 6 weken kan beroep ingesteld worden door een belanghebbende die:

  • 1.

    die tijdig een zienswijze heeft ingediend, of;

  • 2.

    aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden dat zij geen zienswijze tegen het vastgestelde bestemmingsplan heeft ingediend;

 

Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) binnen bovengenoemde terinzage termijn van zes weken.

 

Het beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep.

 

Voorlopige voorziening

Door het indienen van een beroepschrift wordt het besluit niet opgeschort. Bij een spoedeisend belang kan degene die een beroepschrift heeft ingediend een voorlopige voorziening (schorsing) vragen aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag).

 

Er kan ook digitaal beroep worden ingesteld of om een voorlopige voorziening worden gevraagd via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Dit gaat met behulp van een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

 

Naar boven