Ontwerpbesluiten gemeentelijke coördinatieregeling Middelweg 24, Berkel en Rodenrijs, Lansingerland

Logo Lansingerland

Burgemeester en wethouders van Lansingerland maken bekend dat de ontwerpen van de volgende besluiten, die met toepassing van de coördinatieregeling worden voorbereid, met ingang van 23 oktober tot en met 3 december 2018 voor iedereen ter inzage liggen:

  • -

    ontwerpwijzigingsplan “Oostland-Berkel, Middelweg 24” met identificatienummer NL.IMRO.1621.BP0120W01-ONTW;

  • -

    ontwerp omgevingsvergunning voor de bouw van een (bedrijfs)woning aan de Middelweg 24 te Berkel en Rodenrijs met kenmerk 22523;

  • -

    ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder inzake het wijzigingsplan “Oostland-Berkel, Middelweg 24” met kenmerk T18.11884.

Beschrijving (ontwerp) besluiten en coördinatieregeling

Het wijzigingsplan betreft het toepassen van de wijzigingsbevoegdheid voor het verplaatsen van een bedrijfswoning bij het glastuinbouwbedrijf aan de Middelweg 24 in Berkel en Rodenrijs.

De wijzigingen t.o.v. het voorontwerp zijn opgenomen in de Nota overleg en staat van wijzigingen wijzigingsplan " Oostland-Berkel, Middelweg 24", die als bijlage 5 bij de toelichting is opgenomen.

Ten behoeve van de realisatie van de bedrijfswoning is een hogere waarde op grond van de Wet geluidhinder noodzakelijk vanwege het geluid van de Middelweg. Het ontwerpbesluit is opgenomen als bijlage 6 bij de toelichting van het wijzigingsplan.

Voor de bouw van de bedrijfswoning is een omgevingsvergunning nodig. De ontwerp omgevingsvergunning (met de meest relevante) bijlagen is te zien op ruimtelijkeplannen.nl en in de gemeentelijke viewer.

Met de gelijktijdige ter inzage legging wordt toepassing gegeven aan de coördinatieregeling van artikel 3.30 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening. Deze regeling maakt het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. De besluiten doorlopen gezamenlijk de uniforme openbare voorbereidingsprocedure op grond van de Algemene wet bestuursrecht. Burgemeester en wethouders verzorgen deze coördinatie. Burgemeester en wethouders zijn het bevoegde gezag voor zowel het wijzigingsplan als de omgevingsvergunning en het besluit hogere waarde Wet geluidhinder.

I nz ag e

U kunt het ontwerpwijzigingsplan inzien van 23 oktober tot en met 3 december 2018 via:

  • -

    ruimtelijkeplannen.nl: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.1621.BP0120W01-ONTW

  • -

    Ruimtelijke plannen Lansingerland: http://1621.roview.net/

De ontwerp omgevingsvergunning kunt u ook inzien van 23 oktober tot en met 3 december 2018 via:

  • -

    ruimtelijkeplannen.nl: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.1621.22523-ONTW

  • -

    Ruimtelijke plannen Lansingerland: http://1621.roview.net/

Zienswijzen

Tijdens de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden schriftelijk (geen e-mail) of mondeling een zienswijze indienen tegen het ontwerpwijzigingsplan, de ontwerp omgevingsvergunning en/of het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder. Een schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar de gemeente Lansingerland, ter attentie van het college van burgemeester en wethouders, afdeling RO, postbus 1, 2650 AA Berkel en Rodenrijs, o.v.v. zienswijze BP0120W01/03. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14 010.

Naar boven