Detailhandelsbeleid Regio Zuid-Kennemerland 2018-2023

Logo Haarlemmerliede en Spaarnwoude

Burgemeester en wethouders van Haarlemmerliede en Spaarnwoude maken bekend dat zij in hun vergadering van 16 juli 2018 hebben vastgesteld het “Detailhandelsbeleid Regio Zuid-Kennemerland 2018-2023”.

Dit beleid is opgesteld in samenwerking met de gemeenten in de Regio Zuid-Kennemerland. Deze gemeenten stellen dit beleid ook vast. Het beleid wijkt niet af van de bestaande praktijk en is in overeenstemming met het detailhandelsbeleid van de provincie Noord-Holland.

Aangezien de gemeente naar verwachting op 1 januari 2019 fuseert met de gemeente Haarlemmermeer, zal dit beleid gelden tot genoemde datum. De gemeente Haarlemmermeer ligt niet in de Regio Zuid-Kennemerland, zodat het grondgebied van de huidige gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude dan buiten de Regio Zuid-Kennemerland komt te liggen.

De Provinciale Ruimtelijke Verordening van de provincie Noord-Holland bepaalt onder meer dat detailhandelsontwikkelingen van enige omvang uitsluitend worden toegelaten als zij in overeenstemming zijn met regionaal afgestemd beleid. Om de andere gemeenten in Zuid-Kennemerland niet te belemmeren, is dit beleid vastgesteld.

Het Detailhandelsbeleid Regio Zuid-Kennemerland ligt ter inzage in het gemeentehuis: Haarlemmerstraatweg 51, 1165 MJ Halfweg en is tevens in te zien op de gemeentelijke website www.haarlemmerliede.nl 

 

Naar boven