Bebording op fietsverbinding tussen het Effensepad en de Overaseweg.

Logo Breda

Z2018-004831 d.d. 20 juli 2018

 

Burgemeester en wethouders van Breda

 

Gelet op:

De bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) en de Algemene wet bestuursrecht;

 

Het Algemeen Mandaatbesluit Breda 2017, vastgesteld door burgemeester en wethouders op 14 november 2017, van kracht geworden op 1 januari 2018, inzake de bevoegdheid tot het nemen van verkeersbesluiten.

 

Overwegende:

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit genomen worden voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

 

Uit het oogpunt van:

• Het verzekeren van de veiligheid op de wegen

• Het beschermen van de weggebruikers en passagiers

• Het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte aantasting van het karakter of van de functie van objecten of gebieden.

 

Is het gewenst om

Bebording te plaatsen op de fietsverbinding tussen het Effensepad en de Overaseweg. Een en ander zoals weergegeven op de bijgevoegde tekening ‘Fietspad langs Aa of Weerijs 2016 Overaseweg Locatie 6’ met tekeningnummer 307177.

 

Motivering

Tussen het Effensepad/Overasepad en de Overaseweg zal een verbinding aangelegd worden welke geschikt is voor fietsers en voetgangers. De aanleg van deze route maakt onderdeel uit van het project om langs de Aa of Weerijs fietsen en wandelen (beter) mogelijk te maken.

 

De verbinding tussen het Effensepad/Overasepad en de Overaseweg zal worden aangemerkt als onverplicht fietspad. Aan het begin van het pad (aan beide zijden) wordt het bord G13, onverplicht fietspad, geplaatst. Het onverplichte fietspad is berijdbaar in twee richtingen om dit aan te geven wordt het onderbord OB505, twee pijlen, aangebracht. Op het pad mag ook gewandeld worden.

Aan de zijde van de Overaseweg wordt het bord B6, verleen voorrang aan bestuurders op de kruisende weg, op de fietsverbinding geplaatst. Fietsers moeten voorrang verlenen aan het verkeer op de Overaseweg. Op het pad mag ook gewandeld worden.

 

Een en ander zoals weergegeven op de bijgevoegde tekening ‘Fietspad langs Aa of Weerijs Overaseweg Locatie 6’ met tekeningnummer 307177, welke onderdeel uitmaakt van dit besluit.

 

Belangenafweging

 

De nieuwe verbinding wordt aangelegd specifiek voor fietsers en voetgangers. Om dit aan te duiden worden borden geplaatst. Indien deze borden niet geplaatst worden zou ook gemotoriseerd verkeer gebruik mogen maken van de ontsluiting. Dit is niet de bedoeling en hierdoor zouden verkeersonveilige situaties kunnen ontstaan. Om de verkeersveiligheid te waarborgen wordt de bebording geplaatst.

 

Niet is gebleken dat belanghebbenden onevenredig worden benadeeld dan wel dat door de te nemen maatregelen een onduidelijke verkeerssituatie zou ontstaan.

 

Gehoord

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd met de politie Zeeland, West-Brabant.

 

Besluiten

I. In verband met de aanleg van de fietsverbinding tussen het Effensepad/Overasepad en de Overaseweg aan het begin van het pad (aan beide zijden) het bord G13, onverplicht fietspad, te plaatsen. Het onverplichte fietspad is berijdbaar in twee richtingen om dit aan te geven wordt het onderbord OB505, twee pijlen, aangebracht. Aan de zijde van de Overaseweg wordt het bord B6, verleen voorrang aan bestuurders op de kruisende weg, op de fietsverbinding geplaatst

 

II. Een en ander overeenkomstig tekening, ‘Fietspad langs Aa of Weerijs Overaseweg Locatie 6’ met tekeningnummer 307177 welke onderdeel uitmaakt van dit besluit.

 

III. De datum van openbaarmaking van dit verkeersbesluit te bepalen op 20 juli 2018.

 

 

Breda, 20 juli 2018.

 

 

Hoogachtend,

burgemeester en wethouders van Breda,

namens dezen,

Medewerker beleid & advies

 

 

A. Kuijpers.

 

Ter inzage

Het verkeersbesluit is voor een ieder in te zien via www.officielepublicaties.nl en www.overheid.nl. Nadere informatie kan worden ingewonnen bij Dhr. B. van Oosterum via telefoonnummer 14 076.

 

Bezwaar

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan iedereen wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken, hiertegen binnen zes weken na de dag waarop dit besluit bekend is gemaakt, een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan het college van Burgemeester en Wethouders van Breda, Postbus 90156, 4800 RH Breda. Het maken van bezwaar schorst niet de werking van dit besluit.

 

Het bezwaarschrift moet ten minste bevatten:

a. naam en adres

b. de dagtekening

c. omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift gericht is; Verkeersbesluit ‘Bebording op fietsverbinding tussen het Effensepad en de Overaseweg.’

d. de gronden van het bezwaar

U wordt verzocht, indien mogelijk, een kopie van het besluit waartegen het bezwaar is gericht, mee te zenden.

Indien een bezwaarschrift is ingediend kan bij de voorzieningenrechter van de rechtbank binnen het rechtsgebied waar de indiener van het bezwaarschrift zijn woonplaats heeft, een verzoek worden gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening (waaronder schorsing) indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Voor de behandeling van een verzoek om een voorlopige voorziening wordt een bedrag aan griffierecht geheven.

 

Bijlagen onderdeel uitmakend van die besluit

Tekening ‘Fietspad langs Aa of Weerijs Overaseweg Locatie 6’ met tekeningnummer 307177.

 

Naar boven