Verkeersbesluit Instellen inhaalverbod Stamerweg Doorn

Logo Utrechtse Heuvelrug

 

Kenmerk: N18.00970

 

G.K. Medema, waarnemend manager Buitenruimte

 

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE UTRECHTSE HEUVELRUG

 

Gelet op:

De bepalingen in hoofdstuk 2, paragraaf 2, van de Wegenverkeerswet 1994 en hoofdstuk 2 van het BABW en het algemeen mandaat-, machtiging-, en volmachtbesluit 2016 vastgesteld op 22 november 2016 waarin het nemen van verkeersbesluiten is gemandateerd aan het hoofd van het thema Buitenruimte.

 

Aanleiding:

De Stamerweg is vanaf de Oude Arnhemsebovenweg de toegangsweg tot de Van Braam Houckgeestkazerne. Parkeren geschiedt deels op de kazerne en deels op de parkeerplaats voor de kazerne. De toegang tot deze parkeerplaats ligt net voor de slagboom bij de ingang van de kazerne. De controlepost bij de slagboom zorgt voor een lange rij op de Stamerweg die terugslaat op de Oude Arnhemsebovenweg. Personeel van de kazerne dat op de parkeerplaats voor de slagboom parkeert, haalt vanaf het begin van de Stamerweg in over de weghelft van de tegenliggers. De Stamerweg kent een onoverzichtelijke bocht net voor de slagboom die toegang geeft tot de kazerne. Inhalen leidt tot onveilige situaties.

 

Belangenafweging:

In de huidige situatie is de rijbaan uitgevoerd met een rijstrook per rijrichting. Inhalen is hier toegestaan. Inhalen voor een onoverzichtelijke bocht op wegen waar de rijrichtingen niet fysiek gescheiden zijn leidt tot onveilige situaties met mogelijk frontale aanrijdingen tot gevolg. Het instellen van een inhaalverbod door middel van een bord verbetert de verkeersveiligheid.

Het treffen van een verkeersmaatregel is een normale maatschappelijke ontwikkeling waarmee een ieder kan worden geconfronteerd en waarvan de nadelige gevolgen in beginsel voor rekening van de betrokkenen behoren te blijven.

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer is overleg gepleegd met de gemachtigde van de korpschef van de politieregio Midden-Nederland en deze heeft ingestemd met hieronder genoemde maatregel.

 

BESLUIT

1. Het instellen van een inhaalverbod door het plaatsen van verkeersbord F1 uit bijlage 1 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV 1990) op de Stamerweg in Doorn, conform de bij dit besluit behorende tekening.

 

Doorn, 6 juni 2018

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Utrechtse Heuvelrug,

namens dezen,

 

G.K. Medema, waarnemend manager Buitenruimte

 

 

Locatie van de in dit besluit genomen maatregelen

Situatie Stamerweg in Doorn

 

MEDEDELINGEN

Het besluit ligt na publicatiedatum gedurende zes weken ter inzage bij het Publiekscentrum, Cultuurhuis Pléiade Kerkplein 2 in Doorn.

 

Bezwaar- en beroepsprocedure

Op grond van artikel 7.1 van de Algemene wet bestuursrecht kan door belanghebbenden tegen dit besluit een bezwaarschrift worden ingediend binnen 6 weken na de dag waarop het besluit bekend is gemaakt. Het bezwaarschrift moet gemotiveerd zijn en te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Utrechtse Heuvelrug, Postbus 200, 3940 AE Doorn.

Het maken van bezwaar schort de werking van dit besluit niet op.

Indien een bezwaarschrift is ingediend, kan op basis van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht, worden gevraagd om een voorlopige voorziening indien –gelet op het betrokken belang- onverwijlde spoed dat vereist. Dit verzoek moet worden ingediend bij de Rechtbank Midden Nederland, afdeling bestuursrecht, voorlopige voorzieningen, correspondentieadres: Postbus 16005, 3500 DA Utrecht.

 

Nadere informatie

Voor vragen en/of nadere informatie over de inhoud van dit verkeersbesluit kunt u contact opnemen met de heer B. Richtersz. Hij is bereikbaar via het klantencontactcentrum, telefoon 0343-565 600.

Naar boven