Vastgesteld bestemmingsplan Helikopter start- en landingsplaats Eemshaven

Logo Eemsmond

Inleiding

Burgemeester en wethouders van de gemeente Eemsmond maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 31 mei 2018 het bestemmingsplan “Heliport start- en landingsplaats Eemshaven” ongewijzigd heeft vastgesteld. De helikopter start- en landingsplaats wordt gerealiseerd in het noordwesten van de Eemshaven.

Op 6 juli 2016 heeft gedeputeerde staten van de provincie Groningen het luchthavenbesluit genomen, genoemd “Luchthavenbesluit heliport Eemshaven”. De gemeenteraad van de gemeente Eemsmond is op grond van dit besluit verplicht om een bestemmingsplan vast te stellen, dat de aanleg van een helikopter start- en landingsplaats mogelijk maakt.

Bestemmingsplan ter inzage.

Het  ongewijzigd vastgestelde bestemmingsplan t.o.v. het ontwerp en de bijbehorende stukken, onderbouwingen en besluiten liggen met ingang van vrijdag 22 juni 2018 voor een periode van 6 weken voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis, Hoofdstraat- west 1 te Uithuizen. Het bestemmingsplan, het raadsbesluit met raadsvoorstel zijn in die periode tevens digitaal te raadplegen op onze website www.eemsmond.nl. Ook kunt u de stukken gedurende de genoemde termijn raadplegen op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Crisis- en Herstelwet.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is genomen ter ontwikkeling en verwezenlijking van een Aanwijzingsbesluit op grond van de Luchtvaartwet als bedoeld in bijlage 1 onder punt 6 van de Crisis- en herstelwet. Dit betekent tevens, dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd.

Beroep.

Degenen die tegen het ontwerpbestemmingsplan tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben  gebracht en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij geen of geen tijdige zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, kunnen ingaande vrijdag 22 juni 2018 gedurende zes weken beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het beroepschrift dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Inwerkingtreding en verzoek om voorlopige voorziening

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Als u tegen het besluit beroep instelt, heeft dat geen schorsende werking. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Beleid, telefoonnummer 0595- 437555.

Naar boven