Verkeersbesluit aanwijzen parkeerplaatsen voor een E-laadpunt op het parkeerterrein van Beukenhorst

Logo Diemen

Burgemeester en wethouders van Diemen;

Overwegende dat:

  • -

    Stichting Cordaan een aanvraag heeft gedaan voor een e-laadpunt in verband met de aanschaf of het bezit van elektrische auto’s;

  • -

    de opkomst van elektrisch rijden nieuwe kansen bied om de CO2 uitstoot door verkeer te verminderen;

  • -

    de opkomst van elektrisch rijden het rechtvaardigt parkeerplaatsen te reserveren voor het e-laadpunt;

  • -

    de verkeersmaatregel de door het verkeer veroorzaakte belasting van het milieu kan beperken;

  • -

    fout geparkeerde voertuigen weggesleept dienen te worden;

  • -

    met de politie, wijkteam Diemen, overleg is gevoerd en dat zij blijkens haar advies van 18-6-2018 instemt met de voorgenomen verkeersmaatregel;

  • -

    dat de hierna genoemde wegen c.q. weggedeelten zijn gelegen binnen de bebouwde kom van en in beheer zijn bij de gemeente Diemen.

gelet op artikel 18 van de Wegenverkeerswet 1994, artikel 12 Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer, het besluit van de gemeenteraad van Diemen d.d. 30 maart 1995, no. 95-44;

B E S L U I T E N :

  • a.)

    twee parkeerplaatsen aan te wijzen op het parkeerterrein van Beukenhorst, ter hoogte van huisnummer 304, als e-laadpunt door het plaatsen van het bord E8 van bijlage 1 van het RVV 1990 met bijbehorend onderbord met de tekst “opladen elektrisch voertuig”;

  • b.)

    de wegsleepregeling van toepassing te verklaren;

  • c.)

    het instellen van bovengenoemde verkeersmaatregel zoals aangeduid op de bijbehorende en gewaarmerkte tekening met nummer 222-085-010.

Bevoegd namens “burgemeester en wethouders van Diemen” op grond van de

Bevoegdhedenregeling gemeente Diemen, nr. 11-22-05.

Hoogachtend,

Burgemeester en wethouders van Diemen,

Namens dezen,

M.R.A. (Martin) Cornelissen,

Afdelingsmanager Ruimtelijke Ontwikkeling

Dit besluit is op 21 juni 2018 openbaar gemaakt en gedurende 6 weken in zijn geheel in te zien op de website van de Staatscourant (www.officielebekendmakingen.nl). Dit is de enige rechtsgeldige bekendmaking. Een gelijkluidend exemplaar met eventuele bijlagen is gedurende 6 weken in te zien bij de receptie in het gemeentehuis.

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan iedere belanghebbende binnen zes weken na de datum van bekendmaking bij ons bezwaar maken tegen dit besluit door het indienen van een bezwaarschrift. Het bezwaar kan naar keuze schriftelijk of elektronisch worden ingediend.

Het bezwaarschrift dient ondertekend te zijn en tenminste het volgende te bevatten:

  • a.

    naam en adres van de indiener

  • b.

    de dagtekening

  • c.

    omschrijving van het besluit waartegen bezwaar wordt gemaakt

  • d.

    de gronden van het bezwaar

Graag in de linkerbovenhoek vermelden “Bezwaar”.

Het bezwaar dient gericht te worden aan het college van burgemeester en wethouders van Diemen, Postbus 191, 1110 AD Diemen.

Bij elektronische indiening van het bezwaar is gebruikmaking van het via de gemeentelijke website (www.diemen.nl) beschikbaar gestelde elektronische formulier verplicht, evenals identificatie van de indiener met DigiD.

Indien u bij ons een bezwaarschrift hebt ingediend, kunt u tevens op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht de voorzieningenrechter van de Rechtbank Amsterdam verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen, indien u van mening bent dat de onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

In het geval dat u gebruik maakt van de mogelijkheid tot het verzoeken van een voorlopige voorziening dient u het verzoek te richten aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank Amsterdam, sector bestuursrecht, Postbus 75850, 1070 AW Amsterdam.

Voor het behandelen van een dergelijk verzoek wordt griffierecht geheven.

Naar boven