Bekendmaking vastgesteld Bestemmingsplan Waterland - Parapluplan 2018

Logo Waterland

Overeenkomstig artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders van Waterland bekend dat de gemeenteraad op 7 juni 2018 het bestemmingsplan Waterland - Parapluplan 2018 (NL.IMRO.0852.BPWATparaplu2018-va01) ongewijzigd ten opzichte van het ontwerp heeft vastgesteld.

 

Het bestemmingsplan Waterland - Parapluplan 2018 wijzigt een dertigtal andere bestemmingsplannen. Het plangebied omvat daardoor een groot deel van het grondgebied van de gemeente Waterland. Het bestemmingsplan:

  • Zorgt voor een eenduidige regeling in andere bestemmingsplannen t.a.v. parkeer-, laad/losruimte en generatiewonen.

  • Repareert en verbetert andere bestemmingsplannen.

  • Maakt geen -nieuwe- ontwikkelingen mogelijk.

 

Inzien bestemmingsplan

  • Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van 22 juni 2018 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis aan de Pierebaan 3 te Monnickendam tijdens de openingstijden.

  • Het bestemmingsplan is eveneens in te zien via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer is NL.IMRO.0852.BPWATparaplu2018-va01.

 

De digitale bestandenset van het bestemmingsplan is beschikbaar op de website: https://www.waterland.nl/bestemmingsplan-waterland-parapluplan-2018

 

Rechtsmiddel

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken (tot en met donderdag 2 augustus 2018) kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Het instellen van beroep is alleen mogelijk voor belanghebbenden die tijdig zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend, dan wel aan kunnen tonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze naar voren te brengen.

Tevens staat beroep open voor iedere belanghebbende voor zover het beroep wordt ingesteld tegen wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling van het bestemmingsplan daarin heeft aangebracht.

 

Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het bestemmingsplan niet. Om schorsing van een besluit te bereiken, dient gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) te worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voor de behandeling van zowel een beroep als een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

 

Het ondertekende beroepschrift moet voor afloop van de inzagetermijn worden ingediend, en dient ten minste te bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het is gericht en de gronden van het beroep.

Digitaal indienen? Dan kan met een DigiD inlogcode (uitsluitend voor burgers). Zie hiervoor de website van de Raad van State: https://digitaalloket.raadvanstate.nl/

 

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven