Gemeente Emmen – Verkeersbesluit tot het opheffen van vier algemene gehandicaptenparkeerplaatsen bij de sporthal Rietlanden nabij Valkenveld 122 te Emmen (zaaknummer: 54624-2018).

Logo Emmen

Burgemeester en Wethouders van Emmen,

 

Gelet op:

de bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV1990), het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) en de Algemene wet bestuursrecht;

het Mandaatbesluit 2018 van de gemeente Emmen.

 

Overwegende:

op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het BABW genoemde verkeerstekens;

het verkeersbesluit wordt bekend gemaakt in de Staatscourant conform artikel 26 BABW;

dat een gehandicaptenparkeerplaats inhoud dat uitsluitend geparkeerd mag worden met een gehandicaptenvoertuig of met een motorvoertuig waarin zichtbaar een geldige gehandicaptenparkeerkaart is geplaatst.

de in dit besluit onderhavige parkeervak in beheer is bij de gemeente Emmen.

 

Uit het oogpunt van:

Het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan.

 

Is het gewenst om

Vier van de vijf algemene gehandicaptenparkeerplaatsen bij de Sporthal Rietlanden nabij Valkenveld 122 op te heffen.

 

Motivering:

Deze vier gehandicaptenparkeerplaatsen worden opgeheven omdat de gehandicaptenschietvereniging niet meer in deze hal hun sport uit oefent. Hierdoor kunnen deze parkeerplaatsen weer gebruikt worden door andere bezoekers van de sporthal. Door één gehandicaptenparkeerplaats te handhaven blijft de mogelijkheid voor gehandicapte bezoekers van een wedstrijd of training om dichtbij te parkeren.

 

Belangenafweging

Dit alles is doorgesproken met de winkeliersvereniging Rietlanden en de Erkende overlegpartner Rietlanden. Niet is gebleken dat belanghebbenden onevenredig worden benadeeld dan wel dat door de te nemen maatregel een onduidelijke verkeerssituatie zou ontstaan.

 

Gehoord

Overeenkomstig artikel 24 van het BABW is overleg gepleegd met de politiechef van de nationale politie van de regionale eenheid Noord-Nederland.

 

Besluit

Tot het opheffen van vier algemene gehandicaptenparkeerplaats bij de sporthal Rietlanden nabij Valkenveld 122 te Emmen . Deze maatregel wordt uitgevoerd door het verwijderen van het verkeersbord E6 (4x).

 

Ter inzage

Het verkeersbesluit is voor iedereen in te zien bij het Klant Contact Centrum van de gemeente Emmen voor een periode van zes weken na bekendmaking. Voor meer informatie over het besluit kunt u contact opnemen met mevr. T. van der Veen via telefoonnummer 14 0591.

 

Bezwaar

Bent u het niet eens met dit besluit? Dan kunt u een bezwaarschrift sturen naar:

College van burgemeester en wethouders van Emmen

t.a.v. Team Inrichting Openbare Ruimte

Postbus 30.001

7800 RA EMMEN

 

Naast schriftelijk bezwaar is ook digitaal bezwaar mogelijk via www.gemeente.emmen.nl

 

Zorg ervoor dat u het bezwaarschrift verstuurt binnen zes weken na de datum van bekendmaking van dit besluit. Als u het bezwaarschrift te laat indient, kan het niet ontvankelijk worden verklaard. Dit betekent dat er niet wordt gekeken naar de inhoud van uw bezwaar.

 

Ondanks een ingediend bezwaar mag de gemeente het besluit uitvoeren. Wilt u dit voorkomen? Vraag dan om een voorlopige voorziening bij de bestuursrechter van de rechtbank Noord-Nederland in Groningen. Voor meer informatie zie www.rechtspraak.nl of bel 088 - 361 13 37.

 

Emmen, 14 juni 2018

Burgemeester en wethouders van Emmen,

namens dezen,

de teamleider van Team Inrichting Openbare Ruimte

V. Fennis

Naar boven