Verkeersbesluit intrekken seizoensbeperking parkeerverbodszone havengebied te Drimmelen

Logo Drimmelen

Burgemeester en wethouders van Drimmelen,

Besluiten

Het verkeersbesluit van d.d. 27 februari 2008 betreffende het instellen van een parkeerverbodszone in het havengebied gedurende het watersportseizoen (april t/m oktober), in te trekken waar het de seizoensaanduiding april t/m oktober betreft, waarmee de parkeerverbodszone in het havengebied het hele jaar rond van kracht is. Dit aan de weggebruiker visueel kenbaar te maken door het onderbord met de tekst “april t/m oktober” te verwijderen en de borden model E1 Zone van Bijlage 1 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 te blijven handhaven.

 

Wettelijk kader

Op basis van artikel 18, lid 1 onder d van de Wegenverkeerswet 1994 (hierna: WVW 1994) moeten verkeersbesluiten worden genomen door burgemeester en

wethouders voor zover zij betreffen het verkeer op wegen, welke niet in beheer zijn bij het Rijk, de Provincie of een waterschap.

 

Op basis van artikel 15 van de WVW 1994 geschiedt het plaatsen van de in artikel 12 Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (hierna: BABW) genoemde verkeerstekens door het nemen van een verkeersbesluit.

 

Op basis van artikel 12 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het

Wegverkeer (hierna: BABW) moet het instellen van een parkeerverbod geschieden door het nemen van een verkeersbesluit.

 

Overeenkomstig artikel 24 van het BABW is overleg gevoerd met een gemachtigde van de korpschef van de politie van district Zeeland-West Brabant.

 

Overwegingen

In 2008 is bij verkeersbesluit van 27 februari 2008 een parkeerverbodzone ingesteld in het hele havengebied van de kern Drimmelen gedurende het watersportseizoen (april t/m oktober). De zone geldt kortom niet in de wintermaanden november t/m maart. Het team handhaving van de gemeente Drimmelen heeft het verzoek gedaan om deze beperking eraf te halen en de parkeerverbodzone het hele jaar rond van kracht te laten zijn. Ook in de winter is het namelijk steeds drukker in het havengebied. Dit leidt vooral op de Nieuwe Jachthaven en de Havenkade tot doorstromingsproblemen en mogelijk problemen voor de bereikbaarheid van de hulpdiensten. Om die reden wil de gemeente Drimmelen de parkeerverbodzone het hele jaar rond van kracht laten zijn. De ingang van de parkeerverbodszone is op de Sluizeweg (tussen Stationsweg en Marinaweg) en op de Biesboschweg (tussen Dorpsstraat en Havenkade). Vanwege de grootte van de zone staan er diverse herhalingsborden. Door de zoneborden met de seizoensaanduiding “april t/m oktober” te vervangen door zoneborden zonder seizoensaanduiding wordt visueel kenbaar gemaakt aan de weggebruiker dat de parkeerverbodszone in het havengebied het hele jaar rond van kracht is. De herhalingsborden zijn niet voorzien van een seizoensaanduiding en kunnen derhalve blijven staan.

 

Het treffen van een verkeersmaatregel is een normale maatschappelijke ontwikkeling waarmee een ieder kan worden geconfronteerd en waarvan de nadelige gevolgen in beginsel voor rekening van betrokkenen behoren te blijven.

 

De in dit besluit genoemde maatregel wordt genomen op basis van artikel 2 van de WVW 1994 voor het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan.

 

De onder ‘besluiten’ genoemde (delen van) wegen liggen binnen de bebouwde kom van de kern Drimmelen en zijn in eigendom, beheer en onderhoud bij de gemeente Drimmelen.

 

 

 

 

 

 

Bezwaarprocedure

 

 

Made, 7 juni 2018

Namens het college van burgemeester en wethouders van Drimmelen,

Martin van Drimmelen

Afdelingshoofd Openbare Werken

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan tegen dit besluit binnen zes weken na de dag waarop het is bekendgemaakt een bezwaarschrift worden ingediend.

 

Het bezwaarschrift moet worden gericht aan het bestuursorgaan dat dit besluit heeft genomen, dus aan het college van burgemeester en wethouders, de burgemeester of de gemeenteraad en moet worden verzonden naar Postbus 19, 4920 AA Made.

 

Het bezwaar dient te zijn ondertekend en bevat tenminste:

Naam en adres van de indiener;

De dagtekening;

Omschrijving van het besluit met vermelding van de datum en het nummer of het kenmerk van het besluit waartegen het bezwaarschrift zich richt;

Een opgave van de reden(-en) waarom men zich niet met het besluit kan verenigen.

 

Indien een bezwaarschrift is ingediend is het mogelijk om een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening in te dienen. Een dergelijk verzoek dient te worden gericht aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank Zeeland – West-Brabant, sector bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA Breda.

 

Het verzoek dient te zijn ondertekend en tenminste het volgende te bevatten:

Naam en adres van de verzoeker;

De dagtekening;

Vermelding van het bestuursorgaan dat het besluit heeft genomen en datum of kenmerk van het besluit;

De gronden van het verzoek (motivering).

 

U kunt ook digitaal het verzoekschrift indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

 

Naar aanleiding van het verzoek kan de voorzieningenrechter een voorlopige voorziening treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

 

Voor de behandeling van het verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening wordt een bedrag aan griffierecht geheven. De griffier van de Rechtbank Zeeland – West-Brabant wijst u na indiening van het verzoekschrift op de verschuldigdheid van het griffierecht en bericht u binnen welke termijn en op welke wijze het verschuldigde griffierecht moet worden voldaan.

 

Meer informatie over de bezwaarschriftprocedure vindt u op www.drimmelen.nl, of in de folder in het informatierek van het gemeentehuis. Ook kunt u contact opnemen met de secretaris van de bezwaarschriftencommissie via het telefoonnummer 140162.

Naar boven