Bekendmaking omgevingsvergunning, Benedenheulseweg 52a in Stolwijk.

Logo Krimpenerwaard

Burgemeester en wethouders van Krimpenerwaard maken ingevolge paragraaf 3.3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat zij met toepassing van artikel 2.12 lid 1, onder a, onder 3º Wet algemene bepalingen omgevingsrecht afwijken van het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning verlenen voor het legaliseren van een plattelandswoning op het in voorbereiding zijnde adres Benedenheulseweg 52a in Stolwijk.

De omgevingsvergunning en de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 23 mei 2018 voor een periode van zes weken (tot en met 3 juli 2018) ter inzage op het gemeentekantoor, Dorpsplein 8 in Stolwijk. Indien u de stukken wilt inzien, kunt u daarvoor een afspraak maken met de heer K. Brandwijk van de afdeling Ruimtelijke ontwikkeling (via telefoonnummer 14 0182). U kunt de omgevingsvergunning ook inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende binnen zes weken, te rekenen vanaf de dag na terinzagelegging van het besluit, daartegen gemotiveerd beroep instellen bij de administratieve rechter van de rechtbank Den Haag, sector bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH DEN HAAG. U kunt ook digitaal beroep instellen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Het indienen van een beroepschrift betekent niet dat de werking van het besluit wordt uitgesteld. Indien gelet op uw belangen onverwijlde spoed is vereist bestaat de mogelijkheid om na indiening van een bezwaarschrift een voorlopige voorziening aan te vragen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank Den Haag, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag. Bij het verzoek dient een afschrift van het beroepschrift te worden overgelegd.

 

Bekendmaking besluit vaststellen hogere waarden geluid, Benedenheulseweg 52a in Stolwijk.

Burgemeester en wethouders van Krimpenerwaard hebben het volgende besluit genomen:

 

  • 1.

    Het vaststellen van hogere geluidswaarden voor het in voorbereiding zijnde adres Benedenheulseweg 52a in Stolwijk.

 

Het besluit tot het vaststellen van hogere geluidswaarden is gecombineerd met het besluit tot het verlenen van de omgevingsvergunning voor het legaliseren van een plattelandswoning op dit adres.

 

Dit besluit en de daarbij behorende stukken liggen vanaf 23 mei 2018 voor een periode van zes weken (tot en met 3 juli 2018) ter inzage bij de gemeente Krimpenerwaard, Dorpsplein 8 in Stolwijk. Dit besluit is geregistreerd onder kenmerk 2017241865.

 

Beroep

Binnen deze termijn kunt u beroep tegen een besluit instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Een besluit blijft van kracht wanneer u beroep instelt, tenzij u een voorlopige voorziening aanvraagt bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In beide gevallen moet u een bepaald bedrag (griffierecht) betalen.

Beroep kan worden ingesteld door:

− belanghebbenden die eerder zienswijzen hebben ingebracht over een ontwerpbesluit;

− belanghebbenden die het niet eens zijn met de wijzigingen ten opzichte van een ontwerpbesluit;

− belanghebbenden.

Een beroepschrift kan ook digitaal worden ingesteld op https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Het indienen van beroep betekent overigens niet dat het besluit niet geldt.

Voorlopige voorziening

Indien er een spoedeisend belang is, kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen. Een verzoek om voorlopige voorziening moet worden ondertekend en moet ten minste uw naam en adres, de dagtekening, een omschrijving van dit besluit en de motivering van het verzoek bevatten. Verder verzoeken wij een kopie van het bestreden besluit mee te sturen en aan te geven op welk telefoonnummer en e-mailadres u bereikbaar bent. Er kan alleen een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend als ook bezwaar is gemaakt.

Een voorlopige voorziening kan ook digitaal worden aangevraagd op https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Hiervoor is een elektronische handtekening (DigiD) nodig. Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Aan de behandeling van een beroep en een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden Indien u van plan bent een voorlopige voorziening aan te vragen, kunt u ook contact opnemen met de behandelend ambtenaar. Het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening is dan misschien niet meer nodig.

 

 

Stolwijk, 22 mei 2018.

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpenerwaard,

mw. mr. M. Plantinga, secretaris

mr. R.S. Cazemier, burgemeester

Naar boven