Ontwerpbesluit Wet geluidhinder Eilandje Urk

Logo Arnhem

Verzoek hogere grenswaarde Wet geluidhinder in het kader van het ontwerpbestemmingsplan 'Eilandje Urk' (weg- en railverkeerslawaai).

Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in de herontwikkeling van Eilandje Urk. Dit bestemmingsplan heeft betrekking op een deel van de woonwijk Arnhems Broek, ook wel in de volksmond 'Eilandje Urk' genoemd. De woningvoorraad in dit gebied, welke in eigendom is bij woningcorporatie Vivare, is eenzijdig en bestaat met name uit kleine sociale huurwoningen. De woningen voldoen niet meer aan de hedendaagse wensen en eisen van de woningcorporatie en haar huurders. Daarom wordt het plangebied herontwikkeld, waarbij de bestaande 99 woningen worden gesloopt en 87 grondgebonden woningen worden teruggebouwd.

In verband met deze ontwikkeling zijn burgemeester en wethouders voornemens om op grond van artikel 110a van de Wet geluidhinder en hoofdstuk 3 en 4 van het Besluit geluidhinder een hogere waarde dan de voorkeursgrenswaarde vast te stellen. Het verzoek heeft betrekking op maximaal 19 woningen.

Inzien

Het bovengenoemde ontwerpbesluit met de hierop betrekking hebbende documenten ligt ter inzage vanaf dinsdag 24 april 2018 tot en met maandag 4 juni 2018 op het Stadskantoor van de gemeente Arnhem aan de Eusebiusbuitensingel 53 (bij de receptie).

Zienswijzen

Belanghebbenden dienen eventuele schriftelijke zienswijzen op het voorgenoemde ontwerpbesluit Wet geluidhinder binnen bovengenoemde periode te richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Arnhem, Postbus 9029, 6800 EL Arnhem, onder vermelding van het desbetreffende zaaknummer 195252710.

In samenhang met dit ontwerpbesluit ligt vanaf morgen, 24 april 2018, ook het bovengenoemde ontwerpbestemmingsplan ter inzage. De publicatie hiervoor is vanaf vandaag te vinden op: https://www.officielebekendmakingen.nl/gemeenteblad/op_organisatie/gemeente/arnhem 

 

Naar boven