Vestiging voorkeursrecht ex artikel 6 Wet voorkeursrecht gemeenten op gronden in Westpolder/Bolwerk(aan en nabij Klapwijkse weg 39), Berkel en Rodenrijs, Lansingerland

Logo Lansingerland

Burgemeester en wethouders van Lansingerland maken op grond van artikel 7, eerste lid van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat zij op 12 april jl. hebben besloten om op grond van artikel 6 Wvg gronden aan te wijzen waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 van de Wvg van toepassing zijn. Het betreft de percelen kadastraal bekend gemeente Berkel en Rodenrijs, sectie B nummer 9621 (groot 00.40.60 hectare) en sectie B nummer 9623 (groot 00.07.16) en perceelgedeelte groot 01.00.24 hectare van het perceel kadastraal bekend gemeente Berkel en Rodenrijs, sectie B nummer 9622 (totaal groot 01.24.25 hectare), alle gelegen aan en nabij de Klapwijkseweg 39 in de wijk Westpolder te Berkel en Rodenrijs.

Gevolgen

De vestiging van het voorkeursrecht houdt in dat de eigenaar van de aangewezen gronden, wanneer hij die grond wenst te verkopen, deze eerst aan de gemeente te koop moet aanbieden. De eigenaar van de gronden ontvangt hierover afzonderlijk bericht. Het besluit treedt in werking op 24 april 2018 (. Na de voorlopige aanwijzing stellen burgemeester en wethouders de gemeenteraad voor om de gronden definitief aan te wijzen in het kader van de Wvg.

Eerder besluit

Eerder was er een voorkeursrecht op de hiervoor genoemde percelen gevestigd op grond van artikel 6 Wvg (oud), welk voorkeursrecht op 1 juli 2013 is komen te vervallen. Omdat inmiddels meer dan twee jaar zijn verstreken, is het college toegestaan een nieuw voorkeursrecht te vestigen (9c Wet voorkeursrecht gemeenten).

Ter inzage

Het besluit van burgemeester en wethouders en wethouders ligt met bijbehorende bijlagen met ingang van 23 april 2018 tijdens kantooruren ter inzage op het gemeentehuis van Lansingerland aan de Tobias Asserlaan 1, 2662 SB, te Bergschenhoek.

Bezwaar teg en voorlopige aanwijzing

Tegen het besluit staat gedurende een termijn van zes weken, ingaande de dag na dagtekening van de bekendmaking via de Staatscourant, bezwaar open bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Lansingerland. Het bezwaarschrift kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 1, 2650 AA Berkel en Rodenrijs. Schrijf in uw bezwaarschrift tenminste uw naam en adres, de datum van uw bezwaarschrift, het nummer van het besluit, een omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt, waarom u het niet eens bent met ons besluit en uw handtekening.

U kunt het bezwaarschrift ook digitaal indienen: zie www.lansingerland.nl onder het kopje ‘formulieren’.

Het besluit geldt ook tijdens de bezwaarprocedure. U kunt tijdens deze procedure een voorlopige voorziening aanvragen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank in Rotterdam. Er moet dan wel sprake zijn van een spoedeisend belang. Het adres is Rechtbank Rotterdam, Sector bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM, te Rotterdam. Voor de behandeling van een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. U kunt ook digitaal een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de rechtbank. Daarvoor moet u wel een elektronische handtekening (DigiD) hebben. Zie http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.

Bergschenhoek, 23 april 2018

Burgemeester en wethouders van de gemeente Lansingerland

Naar boven