Verkeersbesluit N69

Logo Noord-Brabant

C2218844/ 4310479

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Bij brief van 18 september 2016 is door mevrouw Goossens, Eindhovenseweg 9, 5582 HN te Waalre een verzoek ingediend om met haar voertuig met kenteken 68-VT-RJ op de laad- en losplaats in de provinciale weg N69, ter hoogte van de Eindhovense weg tussen kilometer 36.950 en 37.0 aan de rechterzijde van de weg met haar voertuig te mogen parkeren en daartoe een parkeervak in te richten.

De reden hiervoor is dat mevrouw Goossens door haar fysieke toestand niet in staat is met haar voertuig de zeer smalle oprit naast haar woning op of af te rijden van en naar de Eindhovenseweg (provinciale weg N69). Voorts is zij niet in staat ver te lopen, waardoor het noodzakelijk is haar voertuig zo dicht mogelijk bij haar woning te parkeren. Zij beschikt ook over een invalidenparkeerkaart. In eerste instantie is voor het parkeren op deze laad- en losplaats aan mevrouw Goossens door de provincie een ontheffing verleend, die haar de mogelijkheid geeft om op de laad- en losplaats te parkeren. Echter er is geconstateerd dat mevrouw Goossens in veel gevallen geen gebruik kan maken van haar ontheffing omdat meerdere voertuigen illegaal parkeren op deze laad- en losplaats.

 

Vereiste van besluit 

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden

voorzover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

 

Motivering van het besluit

overwegende dat;

  • De laad- en losruimte naast de Eindhovenseweg, ter hoogte van de woning van mevrouw Goossens, een geschikte plek is die voldoende ruimte biedt en waarbij het mogelijk is om veilig in- en uit te stappen. De benodigde lengte en breedte om veilig te parkeren bedraagt een lengte van 6 meter en een breedte van 3,5 meter (CROW-normen). Die ruimte is op deze laad- en losplaats aanwezig zonder de functie van de laad- en losplaats aan te tasten. De lengte van de huidige laad- en losplaats is ruim 53 meter gezien vanaf het huidige kruis op de inrit van mevrouw Goossens tot aan het begin van de laad- en losplaats. Een laad- en losplaats dient volgens de CROW normen een afmeting van 34 meter te hebben. Na aftrek van de invalideparkeerplaats (6 meter) is er nog voldoende ruimte om gebruik te maken van de laad- en losplaats (54 – 6 = 48 meter).

  • Er geen extra parkeerdruk voor de nabije omgeving wordt verwacht omdat op de huidige laad- en losplaats parkeren niet is toegestaan. Er wordt geen openbare parkeerplaats opgeheven. Laden en lossen blijft mogelijk;

  • De verkeersveiligheid op de Eindhovenseweg door het toestaan van parkeren en het inrichten van en parkeervak op de laad- en losplaats door mevrouw Goossens niet in het geding komt.

 

is het gewenst om het bord E6 met toevoeging van een onderbord met kenteken te plaatsen en een daartoe bestemd vak in te richten.

 

Overeenkomstig artikel 24 van het BABW is overleg gepleegd met de korpschef van het regionaal politiekorps Brabant Zuid-Oost. Overeenkomstig artikel 25 van het BABW is voorts overleg gepleegd met gemeente Waalre.

 

Besluit

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant;

 

tot het plaatsen van het bord E6 en het plaatsen van een onderbord met de tekst 68-VT-RJ ter hoogte van de Eindhovenseweg 9 te Waalre.

 

Inwerkingtreding

Een verkeersbesluit is van kracht en treedt in principe in werking op moment van publicatie

 

Wij vertrouwen erop dat wij u hiermee voldoende hebben geïnformeerd.

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant,

namens deze,

J.H.M. Goossens,

programmaleider Beheer en Onderhoud

 

Bezwaar

Bezwaren tegen dit besluit kunnen binnen zes weken na de bekendmaking van dit besluit worden ingediend bij:

 

Het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Secretariaat van de hoor- en adviescommissie

Postbus 90151

5200 MC te ‘s‑Hertogenbosch

 

Wij verzoeken u om op de linkerbovenhoek van de envelop het woord "bezwaarschrift" te vermelden.

Het bezwaarschrift moet zijn voorzien van een handtekening, de naam en adres van de indiener, de dagtekening en ons kenmerk van het besluit, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar gericht is en de gronden van het bezwaar.

Daarnaast vragen wij u vriendelijk om uw telefoonnummer te vermelden. Zo kan de provincie, indien aan de orde, u bellen om samen de beste aanpak van behandeling van uw bezwaarschrift te bespreken.

Voor meer informatie over de behandeling van bezwaarschriften verwijzen wij u naar www.brabant.nl/bezwaar.

Het secretariaat van de Hoor- en adviescommissie is bereikbaar op telefoonnummer (073) 680 83 04, faxnummer (073) 680 76 16 en e‑mailadres bezwaar@brabant.nl.

 

Voorlopige voorziening

Bovenstaand besluit treedt in werking, ook al wordt een bezwaarschrift ingediend. Het is daarom mogelijk om gelijktijdig met of na het indienen van een bezwaarschrift een zogenaamde “voorlopige voorziening” te vragen bij: de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Oost-Brabant, sector Bestuursrecht, Postbus 70584, 5201 CZ 's‑Hertogenbosch.

Een voorlopige voorziening is in feite het nemen van een tijdelijke maatregel, bijvoorbeeld het schorsen van het besluit gedurende de tijd die nodig is om de bezwaren te behandelen en daarop een besluit te nemen. Voorwaarde om zo’n voorlopige voorziening te vragen is, dat er sprake is van spoedeisend belang.

Voor het vragen van een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Naar boven