Kennisgeving in het kader van de uitvoering van het project Weguitbreiding Schiphol – Amsterdam – Almere, Rijkswaterstaat

Omgevingsvergunning bouwen – gemeente Gooise Meren – geluidsschermen

Op grond van artikel 20 van de Tracéwet bevordert de Minister van Infrastructuur en Milieu een gecoördineerde voorbereiding van de besluiten op de aanvragen om vergunningen en van de overige ambtshalve te nemen besluiten met het oog op de uitvoering van een Tracébesluit. Op deze besluiten is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

In het kader van deze coördinatie geeft de Minister van Infrastructuur en Milieu kennis van het feit dat het volgende ontwerpbesluit is genomen.

Welk ontwerpbesluit is genomen en ligt ter inzage?

Voor de uitvoering van het Tracébesluit Weguitbreiding Schiphol – Amsterdam – Almere is onderstaand ontwerpbesluit genomen, overeenkomstig de procedure van artikel 20, lid 4, van de Tracéwet in samenhang met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Het betreft een aanvraag van aannemerscombinatie SAAone om een omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen op grond van artikel 2.1, lid 1 sub a van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

In opdracht van Rijkswaterstaat realiseert SAAone de verbreding van de A1/A6 tussen de knooppunten Diemen, Muiderberg en de aansluiting Almere Havendreef. Deze werkzaamheden maken deel uit van de weguitbreiding Schiphol – Amsterdam – Almere (SAA). De extra rijstroken zorgen ervoor dat de doorstroming verbetert en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad.

Het ontwerpbesluit (nummer 2712393) voor een omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen is op 14 februari 2017 afgegeven door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Gooise Meren en heeft betrekking op het bouwen van een geluidsscherm evenwijdig aan de A1, aan de noordoostzijde van de spoorbrug over de A1 ter hoogte van Muiderberg op het perceel kadastraal bekend gemeente Gooise Meren, sectie G, nummer 814.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

Het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 23 februari 2017 tot en met 5 april 2017, tijdens openingstijden ter inzage bij het Klantencontactcentrum in het gemeentehuis van Gooise Meren, Brinklaan 35 te Bussum (telefoon 035 – 207 00 00).

Hoe kunnen zienswijzen naar voren worden gebracht?

Van 23 februari 2017 tot en met 5 april 2017 kan eenieder tegen het ontwerpbesluit schriftelijk gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Gooise Meren, Postbus 6000, 1400 HA Bussum. Tevens kunnen gedurende deze termijn door eenieder mondeling gemotiveerde zienswijzen kenbaar gemaakt worden. Degenen die mondeling willen reageren, kunnen dat, na telefonische afspraak, doen bij de heer J. Zegstroo: 036 – 527 75 83.

Gewezen wordt op het feit dat alleen belanghebbenden die zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit of aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht op het ontwerpbesluit, te zijner tijd beroep kunnen instellen tegen het definitieve besluit.

Meer informatie?

Voor nadere informatie met betrekking tot het ontwerpbesluit kunt u zich wenden tot de heer J. Zegstroo van de afdeling VTH gemeente Almere, bereikbaar via telefoonnummer 036 – 527 75 83 of via info@almere.nl.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, namens deze, het hoofd van de afdeling BJV-Projectadvisering bij de Corporate Dienst van Rijkswaterstaat, A.K. van de Ven

Naar boven