Regeling van de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties van 15 februari 2017, nr. 2017-0000085885, houdende wijziging van de Regeling personeelsgesprek sector Rijk in verband met de toepassing ervan voor het ministerie van Financiën

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties;

Gelet op artikel 71, vijfde lid, van het Algemeen Rijksambtenarenreglement;

BESLUIT:

ARTIKEL I

Aan artikel 7 van de Regeling personeelsgesprek sector Rijk wordt een lid toegevoegd, luidende:

  • 3. In afwijking van het eerste lid treedt deze regeling met ingang van 1 april 2017 in werking voor de ambtelijke dienst van het Ministerie van Financiën, met uitzondering van de Belastingdienst.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 april 2017.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, R.H.A. Plasterk

TOELICHTING

Algemeen

Sinds 1 juli 2016 kunnen de ministeries conform de rijksbrede gesprekscyclus sector Rijk gaan werken en uiterlijk per 1 januari 2019 zullen alle ministeries deze werkwijze hanteren. Tot deze gefaseerde invoer is besloten om ministeries de gelegenheid te geven zelf het geschikte moment te bepalen om over te stappen op de gesprekscyclus sector Rijk. Dit in het licht van de inspanningen die ze moeten verrichten om de instelling en het gedrag bij de gebruikers op het ministerie te veranderen en in afstemming met andere prioriteiten en ontwikkelingen, zoals bijvoorbeeld omvangrijke organisatiewijzigingen. Dit alles is neergelegd in de Regeling personeelsgesprek sector Rijk (hierna: de regeling).

Met ingang van 1 april 2017 stapt het ministerie van Financiën, met uitzondering van de Belastingdienst, over op de gesprekscyclus sector Rijk. Artikel 7 van de regeling is daartoe aangepast. De Belastingdienst zal op een later moment overstappen de gesprekscyclus.

Gevolgen voor regeldruk

Deze regeling brengt geen regeldrukeffecten met zich.

Inwerkingtreding

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 april 2017. Daarmee is voldaan aan de vast- verandermomenten. Wel is afgeweken van de termijn van publiceren twee maanden voor inwerkingtreding. Deze regeling heeft alleen gevolgen voor het betrokken ministerie.

Artikelsgewijs

Aan artikel 7 is een nieuw derde lid toegevoegd. In het nieuwe derde lid is bepaald dat, in afwijking van het eerste lid, voor het ministerie van Financiën, met uitzondering van de Belastingdienst, deze regeling van toepassing is met ingang van 1 april 2017.

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, R.H.A. Plasterk

Naar boven