Gemeente Berg en Dal – Wet milieubeheer M.e.r.-beoordelingsplicht - Ketelstraat 26a te Groesbeek

Logo Berg en Dal

Op 5 oktober 2017 hebben wij van Sommers J.M. Paard- en Ruiterzorg V.O.F. een aanmeldingsnotitie m.e.r.-beoordelingsplicht, als bedoeld in artikel 7.16, eerste lid van de Wet milieubeheer (verder Wm), ontvangen voor de inrichting aan Ketelstraat 26a te Groesbeek.

 

Het betreft het wijzigen van de dierbezetting in gebouw 3 en 4, en het oprichten van een dierenverblijf voor het houden van paarden.

 

Beoordeling

Burgemeester en Wethouders van Berg en Dal zijn verplicht te beoordelen of voor de voorgenomen activiteit een milieueffectrapport (MER) moet worden opgesteld.

Burgemeester en Wethouders van Berg en Dal hebben in dit geval beslist dat het opstellen van een MER niet noodzakelijk is.

 

Voorbereidingsbesluit

Dit besluit wordt gezien als een voorbereidingsbesluit als bedoeld in artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht. Tegen dit besluit kan alleen bezwaar worden gemaakt door een belanghebbende, die - los van het besluit omgevingsvergunning Wabo - rechtstreeks in zijn belang wordt getroffen. Een reactie op dit besluit kan worden ingediend als zienswijze bij het nog te nemen ontwerpbesluit omgevingsvergunning Wabo.

 

 

Mogelijkheid van inzien

De aanmeldingsnotitie, het m.e.r.-beoordelingsbesluit en de bijbehorende stukken kunnen gedurende een termijn van zes weken op verzoek worden ingezien:

- bij de Omgevingsdienst Regio Nijmegen, Tweede Walstraat 14, 6511 LV Nijmegen. De stukken zijn op afspraak in te zien bij de ODRN. Een afspraak kan gemaakt worden via het emailadres wabo@odrn.nl.

 

 

 

Naar boven