Verkeersbesluit

Logo Landsmeer

Besluitnummer: VB2017-018(invoering eenrichtingsverkeer Houtsniplaan, Talingweg en Watersniplaan)

Bevoegdheid: Burgemeester en wethouders van Landsmeer

Inleiding:

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of de verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepaling inzake het wegverkeer (BABW) genoemde verkeerstekens, alsmede onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

In de straten Houtsniplaan, Talingweg en Watersniplaan werd er in verband met de hoge parkeerdruk voorheen Canadees geparkeerd (met twee wielen op de weg en twee wielen op het trottoir). Dit had een negatief effect op de verkeersveiligheid en de bereikbaarheid van de hulpdiensten. Momenteel worden in het kader van de herinrichting van deze straten parkeervakken gerealiseerd, hierdoor wordt de rijbaan echter te smal voor verkeer in 2 richtingen. De conclusie is dat in deze straten alleen nog eenrichtingsverkeer mogelijk is. Dit geldt niet voor het fietsverkeer, om de bereikbaarheid en het gebruik van de fiets te stimuleren wordt fietsverkeer in twee richtingen toegestaan.

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Overwegende:

  • Dat door het maken van parkeervakken de veiligheid op het trottoir wordt verhoogd en de bereikbaarheid van de hulpdiensten wordt gegarandeerd. De straat wordt hierdoor echter zo smal dat er alleen ruimte overblijft voor eenrichtingsverkeer.

  • Overleg met de politie heeft plaatsgevonden en dat zij positief adviseert op het onderstaande besluit

Besluit

 

  • 1.

    tot het invoeren van eenrichtingsverkeer op de Houtsniplaan, Talingweg en Watersniplaan, door het plaatsen van de verkeersborden C02 en C03 met onderbord OB52 zoals aangegeven op de bij dit besluit behorende situatietekening (wwg-ve-17018-01).

  • 2.

    Dit besluit kan worden aangehaald als het besluit “invoering eenrichtingsverkeer Houtsniplaan, Talingweg en Watersniplaan”.

  

Dit besluit wordt op de gebruikelijke wijze gepubliceerd in de Staatscourant via www.officielebekendmakingen.nl/Staatscourant.

  

Aldus vastgesteld in de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Landsmeer, op 28 november 2017.

    

Mw. Mr. A.C. Nienhuis dhr. drs P.A. Menting MBA

burgemeester secretaris

    

Bezwaar- of beroepsclausule

 

Op grond van artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht kunt u tegen dit besluit binnen 6 weken na de dag van toezending een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en wethouders, Postbus 1, 1120 AA Landsmeer. Het bezwaarschrift moet worden ondertekende en moet tenminste bevatten:  

A. de naam en het adres van de indiener;

B. de dagtekening;

C. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht

D. de gronden van het bezwaar  

Dit bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet.  

Op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht kunt u de voorzieningenrechter van de rechtbank te Haarlem, sector bestuursrecht, Postbus 1621, 2003 BR Haarlem, verzoeken een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Voorwaarde is wel dat u ook bezwaar hebt gemaakt.  

U kunt het verzoek voorlopige voorziening ook digitaal indienen bij de genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.]

RVV E08o

Naar boven