Regeling van de Minister van Justitie en Veiligheid van 30 november 2017, nr. 2150637, houdende wijziging van de Regeling alcohol, drugs en geneesmiddelen in het verkeer

De Minister van Justitie en Veiligheid,

Gelet op artikel 6, eerste lid, van het Besluit alcohol, drugs en geneesmiddelen in het verkeer;

Besluit:

ARTIKEL I

De Regeling alcohol, drugs en geneesmiddelen in het verkeer wordt als volgt gewijzigd:

In artikel 3 vervallen het tweede lid en de aanduiding ‘1.’ voor het eerste lid.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

’s-Gravenhage, 30 november 2017

De Minister van Justitie en Veiligheid, F.B.J. Grapperhaus

TOELICHTING

Op 1 juli 2017 is de Regeling alcohol, drugs en geneesmiddelen in het verkeer in werking getreden. Deze regeling vervangt onder andere de Regeling voorlopig ademonderzoek. In die regeling was bepaald dat een voorlopig ademonderzoek van uitgeademde lucht geschiedt met ademtestapparaten, de zogenoemde ademtesters. Gebleken is dat de in artikel 3, tweede lid, van de Regeling alcohol, drugs en geneesmiddelen in het verkeer opgenomen beperking van vijf jaar onterecht is opgenomen. De in artikel 3, eerste lid, aangewezen ademtesters kunnen in gebruik worden genomen voor het verrichten van voorlopig ademonderzoek als bedoeld in artikel 6, eerste lid, van het Besluit alcohol, drugs en geneesmiddelen in het verkeer, zonder dat dit afbreuk doet aan de betrouwbaarheid van deze ademtesters. De betrouwbaarheid wordt namelijk gewaarborgd door de uitvoering van het halfjaarlijks preventief onderhoud van deze ademtesters.

De beperking die in het tweede lid van artikel 3 is neergelegd kan derhalve komen te vervallen.

’s-Gravenhage, 30 november 2017

De Minister van Justitie en Veiligheid, F.B.J. Grapperhaus

Naar boven