Regeling van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 1 december 2017, kenmerk 170499-BPZ, houdende vaststelling van vacatiegeld ten behoeve van de leden van de Commissie buitenslands gediplomeerden volksgezondheid

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

Gelet op artikel 2, eerste lid van de Wet vergoedingen adviescolleges en commissies;

Besluit:

Artikel 1

  • 1. De leden en plaatsvervangende leden van de Commissie buitenslands gediplomeerden volkgezondheid, ontvangen per vergadering, een vergoeding ten bedrage van 3% van het maximum van salarisschaal 18 van bijlage B van het Bezoldigingsbesluit Burgerlijke Rijksambtenaren 1984.

  • 2. Het eerste lid is niet van toepassing op leden en plaatsvervangende leden die voor deelname aan de Commissie buitenslands gediplomeerden volkgezondheid uit andere hoofde dan deze regeling een bezoldiging of tegemoetkoming ontvangen.

Artikel 2

De Regeling Commissie buitenslands gediplomeerden wordt ingetrokken.

Artikel 3

Deze regeling treedt in werking met ingang van de tweede dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 december 2017.

Artikel 4

Deze regeling wordt aangehaald als: Regeling vacatiegeld leden Commissie buitenslands gediplomeerden volksgezondheid.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, H.M. de Jonge

TOELICHTING

De onderhavige regeling voorziet erin dat de Regeling commissie buitenslands gediplomeerden volksgezondheid wordt ingetrokken. Die regeling had in de eerste plaats tot doel om de benoemingen ten behoeve van die commissie te regelen. Daarnaast bevatte het een regeling voor een financiële tegemoetkoming voor de leden.

De leden van de Commissie zullen voortaan bij ministerieel besluit worden benoemd. Dit zorgt ervoor dat een wijziging in de samenstelling van de commissie niet leidt tot een herziening van de regeling, maar dat kan volstaan met een ministerieel besluit dat alleen betrekking heeft op het lid ten aanzien van wie de wijziging plaatsvindt.

De Regeling commissie buitenslands gediplomeerden volksgezondheid voorzag daarnaast in de mogelijkheid voor hun werkzaamheden een financiële tegemoetkoming aan de leden van de commissie toe te kennen. Om ook na intrekking van de Regeling Commissie buitenslands gediplomeerden in een tegemoetkoming te voorzien, wordt in deze regeling in artikel 1 een soortgelijke voorziening opgenomen.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, H.M. de Jonge

Naar boven